IT Total in english

Kunskapsbank

Säkerhetsspaning - Sommartips

Sommaren är här och våra experter Diego López och Lars Dynesius delar med sig av sina bästa tips inför semestern. I detta avsnitt pratar vi om Microsoft Security Mission65 ett initiativ av Microsoft som tagits fram då det identifierats att alldeles för många kunder har för låg IT-säkerhet i sin MS miljö. Mission65 innebär att Microsoft rekommenderar sina användare att ha ett mätvärde - Score på minst 65 för att ha ett tillräckligt bra skydd mot olika typer av cyberkriminalitet. 

 

Se vår säkerhetsspaning

 

Veckans Spaning_IT-Total_Säkerhetstips inför semestern_2023

Diego López, Lead Solutions Architect/Business Development och Lars Dynesius, Business Developer Cloud, IT-Total

 

Microsofts produkter kommer med en Secure Score som mäter vilken cyberhygien man har på de MS produkter och den MS miljö man använder. Secure Score är graderat från 0-100 och tanken med Mission65 är att man inte har mindre än 65 i score. 

I Secure Score kan du också jämföra företaget med andra företag av samma storlek i samma bransch och på så vis få en överblick över hur ni ligger till säkerhetsmässigt. Verktyget ger även konkreta förslag på förbättringar.

 

Så höjer ni företagets Secure Score


Det både vi på IT-Total och Microsoft har märkt är man är benägen att börja konsumera funktionen men faller lite på målsnöret när det kommer till att konfigurera säkerhetsfunktionerna. Ett exempel är MFA (multifaktorautentisering) som vi även pratade om i vår förra säkerhetsspaning. Det är idag en låg nyttjandegrad av MFA som faktiskt ingår i många av Microsofts produkter. Genom att bara slå på MFA kan man öka sin Secure Score med 4%.   

 

 

Läs mer om hur vi kan hjälpa er med Secure Score

 


Har du frågor och funderingar kring säkerhet?

Kontakta:
Diego López, Lead Solutions Architect/Business Development, IT-Total
Mail: diego.lopez@it-total.se 


Lars Dynesius, Business Developer Cloud, IT-Total
Mail: lars.dynesius@it-total.se 

 

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.