IT Total in english

IT-Total Blogg

Hur påverkas ditt företag om internet ligger nere?

Internettillgång har idag blivit affärskritiskt för de flesta företag. Om olyckan är framme och det inte finns tillgång till Internet, så kan det ha förödande konsekvenser. Det gäller därför att säkra upp förbindelser och tänka efter före.

I dagens samhälle är internettillgång affärskritiskt för i stort sett alla företag. Om det inte finns tillgång till Internet, så kan det innebära stora utmaningar för ens verksamhet. Hur skulle ditt företag påverkas om internet låg nere? Förmodligen en hel del. Därför är det viktigt att tänka efter före och säkra upp verksamheten till exempel med redundant internet.

Vad är redundans och hur fungerar det?
Redundans innebär att du har tillgång till två eller flera internetanslutningar med olika fysiska framföringsvägar. Den ena anslutningen kan vara aktiv och den kan vara passiv. Eller så kan trafiken lastbalanseras via en SD-WAN-funktion. Där det också finns redundans när ett eventuellt avbrott uppstår. Detta sker per automatik och ursprungsuppkopplingen övergår till den normala, när problemet är avhjälpt. Redundans kan man se som en försäkring, men också en kvalitetshöjning av den generella överföringshastigheten. Beroende på hur man konfigurera sin anslutning.

Hur kan vi hjälpa dig?
Vi erbjuder inte bara de tekniska funktionerna utan även beprövade processer och rutiner för ökad säkerhet och tillgänglig med SD-WAN som tjänst. Vi levererar en anpassad design som är anpassade efter dina behov gällande säkerhet och tillgänglighet.

Varför SD-WAN som tjänst?

  • Ökad nätverkssäkerhet & tillgänglighet
  • Sänkta kostnader
  • Förbättrad prestanda
  • Bättre användarupplevelse
  • Prioriterade dataflöden utifrån verksamhetens preferenser
  • Enklare kontroll och överblick
  • Optimal prestanda

Läs mer om SD-WAN as a Service.

Kontakta mig

 

 

Läs mer:

Kundcase: Apollo

Se filmen

 

Kundcase: Cecil Coworking

 

Relaterade artiklar:

Säker arbetsplats hemma

Fler cyberkriminella tar sig in genom mobila enheter i företagens nätverk

 

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.