IT Total in english

IT-Total Blogg

Fler cyberkriminella tar sig in genom mobila enheter i företagens nätverk

Företag utsätts nu mer än tidigare för attacker från cyberkriminella som försöker ta sig in i nätverk via uppkopplade maskiner (IoT) och mobila enheter. Detta gör att det mer nu än någonsin är viktigt att ha koll på sitt företags inloggade enheter för att undvika säkerhetsluckor.

Att ha kontroll över samtliga enheter som loggar in på nätverket är inte det lättaste. En undersökning från Gartner visar att varje anställd i genomsnitt använder tre mobila enheter. Sedan tillkommer IoT-enheter, besökare, leverantörer och tillfälligt anställda. Om man inte vet vilka alla dessa enheter är kommer säkerhetsluckor att uppstå och i värsta fall utnyttjas. Därför är första steget att skaffa sig en översikt över alla inloggade enheter. Jag skulle rekommendera att du börjar med följande:

1. Se över åtkomstkontrollen
Åtkomstkontrollen är en central del av datasäkerheten. Se till att endast autentiserade användare och godkända enheter kan logga in på nätverket så minskar riskerna betydligt.

2. Åtgärda säkerhetshoten
Säkerhetssystem såsom brandväggar, klientskydd och SIEM-lösningar ger helt olika underlag för hantering av säkerhetshändelser. Utmaningen med alla dessa verktyg är att antalet möjliga säkerhetsåtgärder blir alldeles för många. Försök att hitta en lösning som samlar all säkerhetsinformation på ett och samma ställe. Så att du med några enkla åtgärder pausa eller koppla ifrån skadliga enheter från nätverket och på så sätt minimera skadorna.

3. Stärk säkerheten i hela företaget
Tänk på att stärka säkerheten i hela företaget. Med exempelvis Network Access Control, NAC, kan du skydda nätverket mot interna hot och styra vad användarna kan nå.

 

Vill du ha rådgivning hur du kan skapa säker och kontrollerad nätverksåtkomst?

Vi kan bland annat hjälpa dig med att få följande:

  • En översikt över alla enheter som ansluter och loggar in, även trådlöst
  • Kontroll av IoT-enheter, mobiltelefoner, surfplattor och datorer oavsett nätverk
  • Integrerade verktyg för automatisk detektering av säkerhetshot, eskalering och enhetlig policytillämpning

Kontakta mig genom att fylla i formuläret nedan om du vill diskutera vidare kring hur du får koll på sitt företags inloggade enheter så att du kan undvika säkerhetsluckor.

 

Relaterad artikel:

Säker arbetsplats hemma

 

Läs mer om allt vi bryr oss om på



IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.