Säkerhet Network

8 Apr 2020

Hur påverkas ditt företag om internet ligger nere?

Internettillgång har idag blivit affärskritiskt för de flesta företag. Om olyckan är framme och det inte finns tillgång till Internet, så kan det ha förödande konsekvenser. Det gäller därför att säkra upp förbindelser och tänka efter före.

I dagens samhälle är internettillgång affärskritiskt för i stort sett alla företag. Om det inte finns tillgång till Internet, så kan det innebära stora utmaningar för ens verksamhet. Hur skulle ditt företag påverkas om internet låg nere? Förmodligen en hel del. Därför är det viktigt att tänka efter före och säkra upp verksamheten till exempel med redundant internet.

Vad är redundans och hur fungerar det?
Redundans innebär att du har tillgång till två eller flera internetanslutningar med olika fysiska framföringsvägar. Den ena anslutningen kan vara aktiv och den kan vara passiv. Eller så kan trafiken lastbalanseras via en SD-WAN-funktion. Där det också finns redundans när ett eventuellt avbrott uppstår. Detta sker per automatik och ursprungsuppkopplingen övergår till den normala, när problemet är avhjälpt. Redundans kan man se som en försäkring, men också en kvalitetshöjning av den generella överföringshastigheten. Beroende på hur man konfigurera sin anslutning.

Hur kan vi hjälpa dig?
Vi erbjuder inte bara de tekniska funktionerna utan även beprövade processer och rutiner för ökad säkerhet och tillgänglig med SD-WAN som tjänst. Vi levererar en anpassad design som är anpassade efter dina behov gällande säkerhet och tillgänglighet.

Varför SD-WAN som tjänst?

  • Ökad nätverkssäkerhet & tillgänglighet
  • Sänkta kostnader
  • Förbättrad prestanda
  • Bättre användarupplevelse
  • Prioriterade dataflöden utifrån verksamhetens preferenser
  • Enklare kontroll och överblick
  • Optimal prestanda

Läs mer om SD-WAN as a Service.

 

Kontakta mig genom att fylla i formuläret nedan om du vill diskutera vidare kring hur vi kan hjälpa dig.

 

Relaterade artiklar:

Säker arbetsplats hemma

Fler cyberkriminella tar sig in genom mobila enheter i företagens nätverk

Läs mer om allt vi bryr oss om påJan-Erik Johansson

Skriven av Jan-Erik Johansson

Head of Business Area på IT-Total Sweden AB med över 30 års erfarenhet av rådgivande lösningsförsäljning är Jan-Erik Johansson är en viktig del i IT-Totals vision att vara det säkra IT-företaget som bryr sig. Jättemycket.

5 vanliga myter om IT-säkerhet vid hemmajobb

Gästskribent: Nils von Greyerz, SentinelOne

Cyberattackerna ökar när fler jobbar hemifrån och företagen blir mer utsatta. Hur säker är din…

Är det publika molnet verkligen lösningen på alla dina IT-problem?

Fler och fler företag låter sig bedras av billiga molntjänster. Att outsourca sina IT-tjänster och istället fokusera på det som man är bäst på - låter…

Ovärderliga råd till dig som ska välja molntjänst

Det finns inget bättre än att låta någon annan ta hand om det man själv kanske varken har tid eller budget för att lösa. Är din verksamhet primärt inte…

Prenumerera på bloggen: