Säkerhet

22 Feb 2021

Därför strular det trådlösa nätverket – 5 vanligaste orsakerna

Irriterande – och verksamhetskritiskt.
Ett trådlöst nätverk som strular kan båda orsaka dåligt humör och stora kostnader för företaget.
Men varför laggar det?

1 Andra nätverk

Att så många ”slåss” om samma trådlösa utrymme är den vanligaste orsaken till störningar. Inför installationen av nätverket kan det vara bra att kolla hur mycket trafiken från grannarna påverkar.

2 Fysiska väggar

Tjocka betongväggar, skärmväggar, massor av glasväggar. Själva lokalen kan bidra till att signalerna inte tar sig fram optimalt.

3 Användarna ”krockar”

När många är uppkopplade samtidigt är det viktigt att användarnas kanaler inte överlappar varandra. Stor kanalbredd ger i grunden ett snabbt nätverk, men på en arbetsplats kan du behöva skruva ner kanalbredden så att alla ”ryms” på bästa sätt utan störningar.

4 För få accesspunkter

Det är lätt att tro att den senaste tekniken kräver färre accesspunkter, men det är faktiskt tvärtom. Utvecklingen går mot fler accesspunkter och mindre celler för att hantera många användare samtidigt.

5 Dålig planering

Det viktigaste arbetet sker innan själva installationen. Den som installerar nätverket måste förstå lokalen, hur många som ska använda nätverket samtidigt, hur stor kanalbredd var och en behöver med mera.

Så får ni ett snabbt och säkert trådlöst nätverk – 11 saker att checka av

 

IT-Total har lång erfarenhet inom drift och design av trådlösa nätverk. Vi garanterar dig ett nätverk med hög tillgänglighet och hög prestanda på ett säkert vis. Läs mer här!


Läs mer om allt vi bryr oss om på

 

Mathias Sundman

Skriven av Mathias Sundman

CTO, Managed Services på IT-Total

Fördjupa din kunskap i MITRE ATT&CK

Ta del av praktiska mikrokurser inom Red, Blue och Purple Teaming. Vi tror att Purple Academy från Picus kommer att öka medvetenheten kring…

10 tips för ett vinnande Tech-CV

Inte alla men de flesta företag letar, som vi, efter både kompetens och personliga egenskaper när de scannar ett CV och träffar kandidater. Hur ska du…

Virus i organisationens hjärta & lungor

Gästskribent: Martin Lindgren, F-Secure

Vilka system är navet i eran organisation? HR-systemen? Kanske. Faktureringssystemet? Möjligt. De flesta som…

Prenumerera på bloggen: