IT Total in english

Security Alert

Windows Autopatch nu ute för tidig tillgång

I veckan annonserade Microsoft att Windows Autopatch, en service som automatiskt uppdaterar Windows och Microsoft 365, nu finns ute för tidig tillgång. 

Windows Autopatch är den service som automatiskt managerar utslussningen av kvalitetsuppdateringar, programvara och appar i Microsoft 365 hos Windows 10 och 11. 

För att säkerställa att nya uppdateringar fungerar seamless, delar Autopatch upp organisationens miljö för att steg för steg rulla ut dem och samtidigt kunna mäta hur de fungerar.  

Det huvudsakliga syftet bakom användningen av denna nya service är att flytta ansvaret för uppdateringar från organisationen till Microsoft. Detta för att IT ska kunna fokusera på verksamheten. Autopatch har dessutom inbyggda funktioner för att stoppa eller ångra uppdateringar, för att undvika privilege escalation. 

 

Vi på IT-Total är med och testkör detta och hjälper dig gärna om du har några frågor eller vill ha hjälp runt detta. 

Jag vill bli kontaktad!

 

Källa och vidare läsning:  

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-windows-autopatch-now-available-for-public-preview/ 

 

IT-Total Security Operations Center

IT-Total Security Operations Center övervakar det globala hotlandskapet och levererar hanterad hotdetektering. Vi skyddar organisationers affärskritiska tillgångar mot cyberattacker genom snabb respons, analyser och åtgärder. IT-Total Security Operations Center består av seniora analytiker som arbetar med omvärldsbevakning och manuella analyser. Vi använder även av ett flertal beprövade tekniska verktyg, både statiska och dynamiska.