IT Total in english

Security Alert

VMware Security Advisory

VMware har publicerat säkerhetsrekommendationer angående två sårbarheter som identifierats i VMware vRealize Operations.

Sårbarheten med högst risk listas CVE-2021-21975 och har ett CVSSv3 värde på 8.6. Denna orsakas av en Server Side Request Forgery i vRealize Operations Manager API. Angripare med nätverksaccess kan utnyttja detta till att få tag på administrativa inloggningsuppgifter.

Lägre risk finns hos sårbarheten listad CVE-2021-21983 och har ett CVSSv3 värde på 7.2. Den kan utnyttjas av autentiserade angripare med nätverksaccess till att skriva filer till godtyckliga platser i det underliggande operativsystemet.

Rekommendationen är att uppdatera påverkade produkter. Mer info finns i länken under källa.

 

Källa

https://www.vmware.com/security/advisories/VMSA-2021-0004.html

IT-Total Security Operations Center

IT-Total Security Operations Center övervakar det globala hotlandskapet och levererar hanterad hotdetektering. Vi skyddar organisationers affärskritiska tillgångar mot cyberattacker genom snabb respons, analyser och åtgärder. IT-Total Security Operations Center består av seniora analytiker som arbetar med omvärldsbevakning och manuella analyser. Vi använder även av ett flertal beprövade tekniska verktyg, både statiska och dynamiska.