25 Mar 2021

Säkerhetsrekommendationer från Cisco

Cisco har publicerat totalt 38 säkerhetsrekommendationer. En av dessa är en säkerhetsuppdatering för en kritisk säkerhetsbrist i Cisco Jabber och påverkar produkten i Windows, MacOS samt mobila plattformar. Den har ett CVSS värde på 9.9 och listas som CVE-2021-1411.

Värt att nämna är att angripare behöver både vara autentiserad till en XMPP-server och kunna skicka XMPP-meddelanden för att kunna utnyttja den.

Övriga 37 rekommendationer består av medelhöga och höga brister som påverkar produkterna Cisco Aironet accesspunkter, Cisco IOS, Cisco IOS XE, Cisco IOx och Cisco Jabber.

 

Se Cisco Security Advisories för mer information.

 

 

Källor

https://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-cisco-jabber-PWrTATTC

https://tools.cisco.com/security/center/publicationListing.x
IT-Total Cyber Defense Center

Skriven av IT-Total Cyber Defense Center

IT-Total Cyber Defense Center övervakar det globala hotlandskapet och levererar hanterad hotdetektering 24/7/365. Vi skyddar organisationers affärskritiska tillgångar mot cyberattacker genom snabb respons, analyser och åtgärder. IT-Total Cyber Defense Center består av seniora analytiker som arbetar med omvärldsbevakning och manuella analyser. Vi använder även av ett flertal beprövade tekniska verktyg, både statiska och dynamiska.

SAP Patchar Kritiska Sårbarheter

Totalt 19 sårbarheter täpptes till i SAPs senaste patch tuesday varav tre med klassningen Hot News (kritiska), fem high (hög risk) och 11 medium…

Microsofts månatliga säkerhetsuppdateringar

I denna månads Patch Tuesday åtgärdar Microsoft totalt 114 säkerhetsbrister varav 19 kritiska och 88 viktiga.

Tre sårbarheter åtgärdade i Cisco SD-WAN vManage

Cisco har publicerat uppdateringar som åtgärdar tre sårbarheter varav en kritisk i mjukvaran SD-WAN vManage. Dessa kan utnyttjas av angripare till att…

Prenumerera på Security Alert-bloggen: