IT Total in english

Security Alert

Säkerhetsrekommendationer från Cisco

Cisco har publicerat totalt 38 säkerhetsrekommendationer. En av dessa är en säkerhetsuppdatering för en kritisk säkerhetsbrist i Cisco Jabber och påverkar produkten i Windows, MacOS samt mobila plattformar. Den har ett CVSS värde på 9.9 och listas som CVE-2021-1411.

Värt att nämna är att angripare behöver både vara autentiserad till en XMPP-server och kunna skicka XMPP-meddelanden för att kunna utnyttja den.

Övriga 37 rekommendationer består av medelhöga och höga brister som påverkar produkterna Cisco Aironet accesspunkter, Cisco IOS, Cisco IOS XE, Cisco IOx och Cisco Jabber.

 

Se Cisco Security Advisories för mer information.

 

 

Källor

https://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-cisco-jabber-PWrTATTC

https://tools.cisco.com/security/center/publicationListing.x




IT-Total Security Operations Center

IT-Total Security Operations Center övervakar det globala hotlandskapet och levererar hanterad hotdetektering. Vi skyddar organisationers affärskritiska tillgångar mot cyberattacker genom snabb respons, analyser och åtgärder. IT-Total Security Operations Center består av seniora analytiker som arbetar med omvärldsbevakning och manuella analyser. Vi använder även av ett flertal beprövade tekniska verktyg, både statiska och dynamiska.