IT Total in english

Security Alert

Kritisk uppdatering av iOS

I måndags lanserade Apple iOS 16.4.1(a), en kritisk säkerhetsuppdatering som tillhandahåller viktiga mjukvaruppdateringar och patchar för potentiellt utnyttjade sårbarheter.

Apple har ännu inte gått ut med några detaljer kopplade till uppdateringen, men rekommenderar alla användare att installera 16.4.1(a), då den innehåller viktiga säkerhetsfixar. Mycket kritiska säkerhetsuppdateringar känns igen via bokstaven ”a” efter mjukvarans versionsnummer.

 

För att ladda ned uppdateringen på iPhone gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering och klicka Hämta Nu. Följ de instruktioner som dyker upp på skärmen för att slutföra uppdateringen.

 

För dator klicka på Äpplet > Systeminställningar. Välj Allmänt i sidomenyn och sedan Programuppdatering.

 

IT-Total rekommenderar iOS-användare att applicera säkerhetsuppdateringen omgående.

 

 

Källa:

https://support.apple.com/en-us/HT201224

 

 

Vill du säkerställa att du inte missar senaste nyheterna från vår Security Operations Center? 

 Prenumerera på Security Alerts

IT-Total Security Operations Center

IT-Total Security Operations Center övervakar det globala hotlandskapet och levererar hanterad hotdetektering. Vi skyddar organisationers affärskritiska tillgångar mot cyberattacker genom snabb respons, analyser och åtgärder. IT-Total Security Operations Center består av seniora analytiker som arbetar med omvärldsbevakning och manuella analyser. Vi använder även av ett flertal beprövade tekniska verktyg, både statiska och dynamiska.