IT Total in english

Security Alert

End-of-life för vSphere 6.5 och 6.7

Den 15:e oktober gick VMware ut med en påminnelse om att följande versioner, vSphere 6.5 och 6.7, har nått end-of-life. VMware kommer att fortsätta förse versionerna med teknisk support t.o.m. 15:e november 2023, men det omfattar endast implementationsproblem och inte säkerhetsuppdateringar. Teknisk guidning kommer främst att ges finnas genom självhjälpsportalen.

För att minimera risken för säkerhetsbrister rekommenderar IT-Total att omgående uppdatera till vSphere 7. 

Vad menas med end-of-life? 

När en produkt når end-of-life slutar den att förses med regelbundna säkerhetsuppdateringar. Ibland kan kritiska sårbarhetspatchar erbjudas för äldre versioner, men det finns inga garantier att detta görs för alla potentiella säkerhetsbrister som upptäcks.  

 

Källor: 

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/over-45-000-vmware-esxi-servers-just-reached-end-of-life/ 

https://core.vmware.com/blog/reminder-vsphere-6567-end-general-support 
 

För mer information och hjälp: 

https://www.vmware.com/support/lifecycle-policies.html 

https://core.vmware.com/vsphere-7-upgrade-activity-path 

 

Kontakta mig

 

IT-Total Security Operations Center

IT-Total Security Operations Center övervakar det globala hotlandskapet och levererar hanterad hotdetektering. Vi skyddar organisationers affärskritiska tillgångar mot cyberattacker genom snabb respons, analyser och åtgärder. IT-Total Security Operations Center består av seniora analytiker som arbetar med omvärldsbevakning och manuella analyser. Vi använder även av ett flertal beprövade tekniska verktyg, både statiska och dynamiska.