IT Total in english

Aktuellt

Våra medarbetare är hela anledningen till IT-Totals framgång

Det är väldigt viktigt för oss att kunna behålla duktiga medarbetare inom organisationen – även när de söker nya utmaningar och möjligheter. Det menar Magnus Anhede på IT-Total. När medarbetaren Victor var öppen med sitt mål om att söka nya utmaningar inom företaget var han därför stöttande – något som uppskattades av Victor som idag är Operations Technician.
– Det blir enklare att nå sina mål när man har tydliga förväntningar på vad som krävs, säger Victor. 

Efter att Victor tog studenten 2020 började han arbeta nästan direkt. Han började som supporttekniker och IT-specialist på några olika små företag, men saknade att ha ett större team som delade hans stora teknikintresse. När han såg att IT-Total sökte en person till Service Desk var han därför snabb med att söka.

– Just då fanns bara supportroller tillgängliga, men mitt mål var att så småningom bli Operations Technician. Det var jag öppen med och min chef hjälpte mig att göra en plan för hur jag skulle kunna nå dit, säger Victor och förklarar:

– Jag tycker om att ha en dialog kring vad mina mål är och vad jag behöver göra för att komma dit. Det blir enklare att nå sina mål när man har tydliga förväntningar på vad som krävs. 

 

Stor stöttning med tydliga delmål

Chefen i fråga var Magnus Anhede, Head of Managed Services på IT-Total och ansvarig för tjänsterna inom både Service Desk och Operations. För honom var det en självklarhet att uppmuntra Victors önskan om kompetensutveckling.

– Victor var en duktig medarbetare i Service Desk men han uttryckte tydligt sin önskan om att få jobba mer specialiserat med våra tjänster. Han hade redan rätt förutsättningar men för mig var det viktigt att ge honom en liten utmaning för att driva på hans utveckling, säger Magnus.

 

IT-Total_Magnus Anhede_EB_bloggMagnus Anhede, Head of Managed Services, IT-Total

Redan från start hade Victor således tydliga delmål. Det handlade om att han skulle utöka sin kompetens inom de områden där han inte hade lika stor erfarenhet samt genomgå några olika utbildningar för att certifiera sig. Dessutom skulle han stötta en kollega på den nya avdelningen som behövde avlastning.

– Det var väldigt tacksamt eftersom Victor kunde bidra med sin kunskap och samtidigt hjälpa en kollega som då hade lite för mycket på sitt bord, säger Magnus.

 

Medarbetarna är anledningen till framgången

För Magnus är det en självklarhet att låta drivna medarbetare få testa sina vingar och ta nya steg inom företaget.

– Vi gör allt för att få behålla våra medarbetare – de är hela anledningen till vår framgång. Om de vill utvecklas och ta sig an nya utmaningar stöttar vi det självklart, säger Magnus och poängterar att det både kan handla om att låta någon specialisera sig inom sin nuvarande roll eller att byta till andra roller. Det viktigaste är att lyssna till individens önskningar och mål. 

Under våren 2024 blev drömrollen som Operations Technician äntligen Victors. Tack vare den gedigna förberedelsen och motivationen har övergången flutit på bra, trots nya uppgifterna och arbetssättet.

– Jag fick ett väldigt bra stöd av både Magnus och hela IT-Total. Jag visste hela tiden vad som förväntades av mig och hade många kollegor som ville hjälpa till och dela med sig av sin kunskap. Så länge man försöker och vill, kan man lära sig väldigt mycket på IT-Total, avslutar Victor.


Är du intresserad av hur det är att arbeta på IT-Total?

På vår karriärsida hittar du intervjuer med våra medarbetare samt våra lediga tjänster! Du kan även kontakta vår rekryterare Kajsa som gärna berättar mer!

Hur är det att arbeta på IT-Total?

Ta del av hur några av våra kollegor från olika delar av vår verksamheten tycker att det är att jobba på IT-Total.

För mer information kontakta:

Magnus Anhede, Head of Managed Services, IT-Total
Mail: magnus.anhede@it-total.se 

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.