IT Total in english

Aktuellt

Fredrik Rosencrantz ny chef för managerade tjänster och cybersäkerhet på IT-Total

IT-säkerhetsbolaget IT-Total befinner sig på en tillväxtresa med fokus på att utveckla managerade tjänster, kundrelationer och partnerskap. Efter samgåendet med Devinix och EnvokeIT under 2020 har företaget idag cirka 140 medarbetare.

Från IT-startup till 25 000 medarbetare
Som nästa steg i utvecklingen värvar IT-Total Fredrik Rosencrantz till en nyckelposition med ansvar för att utveckla managerade tjänster och cybersäkerhet. Fredrik kommer närmast från rollen som Head of Cloud & Infra Sweden på TietoEVRY som är en nordisk gigant inom IT-tjänster och mjukvara.

– Jag är i grunden ekonom men läste även Data och Systemvetenskap och startade som ung ett IT-konsultföretag tillsammans med tre vänner. Åtta år senare, 2006, hade vi nästan 50 anställda och köptes upp av ett driftsbolag. På så sätt kom vi in i ErgoGroup som via fusioner blev EVRY, berättar han.

2019 slog de två konsultjättarna EVRY och finska Tieto samman till TietoEVRY, ett företag som idag har cirka 25 000 medarbetare. Under denna resa har Fredrik i flera år samarbetat med Michael Nilsson, IT-Totals VD som tillträdde i december 2020.

Michael Nilsson:
– Jag och Fredrik har byggt en konsultverksamhet med managerade tjänster från ett mindre bolag till ett stort, och nu tänker vi göra det igen med IT-Total. Jag är oerhört glad och stolt över att rekrytera Fredrik som är extremt kunnig och förstår kopplingen mellan teknik och affär på ett sätt som kommer att driva IT-Total framåt.

Viktigt jobba nära kunderna
Fredrik Rosencrantz har en tydlig vision med sitt nya uppdrag.
– Jag vill vara med och leda IT-Total till att bli marknadens absolut bästa outsourcing-bolag och helhetsleverantör. IT-Total har alla förutsättningar att bli det självklara valet för företagen i SME-segmentet. Viktiga ledord är tydlighet, transparens och engagemang
– med medarbetare som brinner för det de gör och jobbar nära våra kunder.

Han pekar på att IT-Total gjort två offensiva förvärv som gör företaget rustat att svara upp mot framtidens krav.
– Vi går mot hybrida IT-miljöer där företag behöver ta befäl över sin data och information. Ska den vara säker och inlåst eller kan den finnas i ett publikt moln? Allt fler företag behöver både och. Med EnvokeIT har IT-Total stärkt molntjänsterna och Devinix har en mycket bra plattform som stärker det säkra driftserbjudandet.
Lägg därtill IT-Totals gedigna kompetens inom cybersäkerhet som ett paraply över hela IT-miljön.

Företagskultur med kunderna i fokus
Att IT-Totals ägare – det nordiska private equity-bolaget Segulah – har ett långsiktigt perspektiv är avgörande för Fredrik Rosencrantz.
– Ägaren bryr sig om värdet som IT-Total levererar till sina kunder och om helheten: medarbetarna, kunderna, ägarperspektivet. Det banar väg för framgång i det långa loppet.

Enligt Fredrik Rosencrantz har IT-Total också en styrka i sin kultur där ledstjärnan är att på riktigt bry sig om och hjälpa kunderna.
– Den kulturen identifierar jag mig väldigt starkt med och vill vara med och utveckla vidare.

 

IT-Total

På IT-Total brinner vi för att hjälpa medelstora och stora företag med en säkrare digitaliseringsresa. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert. Alla anställda är säkerhetsprövade och finns i säkerhetsklassade lokaler och datahallar. Vi kan erbjuda svensk leverans.