IT Total in english

Aktuellt

Svenska företag behöver ett aktivt försvar!

Skräddarsydda lösningar ökar IT-säkerheten. För ett samhällskritiskt infrastrukturbolag som Norrtälje Energi är det ett absolut måste. Tack vare samarbetet med IT-Total säkras företagets digitala infrastruktur.

 

Teknik är en av samhällsutvecklingens främsta drivkrafter. Men den är samtidigt sårbar, och rapporterna om sabotage, spioneri och bedrägerier ökar lavinartat. Att IT-säkerhet därför är ett extremt viktigt område råder ingen tvekan om. 

Några som insett vikten av att säkra företagets IT-infrastruktur är Norrtälje Energi, som levererar el, fjärrvärme och fiber. Som ett samhällskritiskt infrastrukturbolag har företagets många IT-system med tiden blivit allt med avancerade, ett resultat såväl av ökad digitalisering som nya lagar och direktiv kring informationssäkerhet.

– Teknikskiftet går så fort. Norrtälje Energi har inte resurser att hänga med i den snabba utvecklingen och det är heller inte vår core business. Därför måste vi hitta bra partners, och tillsammans med IT-Total gjorde vi i våras en genomlysning av nät, serverpark, system och datahallar – en systematisk kartläggning av vårt tekniska nuläge, säger Tobias Dahlberg, vd Norrtälje Energi.

 

IT-Total_norrtälje-energi_artikel-DITobias Dahlberg, VD, Norrtälje Energi och Murat Yigit Chief Strategy Officer, IT-Total.

 

Gedigen erfarenhet av komplexa frågor

Genomlysningen utmynnade i en detaljerad rapport som visade vilka åtgärder för att höja säkerheten som Norrtälje Energi med hjälp av IT-Total behövde göra omgående.

– Vårt samarbete fungerar jättebra. För oss är det viktigt med en pålitlig partner som har erfarenhet av liknande företag och som lyssnar även på mindre bolag. Det vi uppskattat mycket är att IT-Total varit lyhörda och levererat de lösningar vi verkligen är i behov av, givet våra förutsättningar. Vårt utgångsläge och krav har varit centralt för oss för att vi på bästa sätt kan nyttja tjänsterna, säger Tobias Dahlberg.

IT-Total har gedigen erfarenhet av kritisk och säker infrastruktur och erbjuder skräddarsydda lösningar för bolags IT-säkerhet. De levererar utbildning och omvärldsbevakning, likväl som sofistikerade verktyg och produkter inom IT-infrastruktur, från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Och behovet är av deras tjänster är stort, både för kompetensförstärkning vid akuta problem och som samarbetspartner i förändringsprojekt. 

– Jag har förmånen att träffa många typer av verksamheter av olika storlek och IT-mognadsgrad. Många av dem tror att de gör rätt saker, men få tittar på helhetsperspektivet med processer, rutiner och verktyg. Det här är komplexa frågor, men det finns hjälp och kompetens att tillgå från flera duktiga svenska bolag som kan paketera lösningar efter kundens behov. Att det skulle vara krångligt och dyrt med IT-säkerhet är en myt: det här är oerhört väl investerade pengar, säger Murat Yigit, Chief Strategy Officer på IT-Total.

 

Om Norrtälje Energi

Norrtälje Energi  är ett kommunägt energi- och infrastrukturbolag som står för trygghet, närhet och omtanke och har funnits i över 100 år. Hållbarhet står högt på agendan och de bedriver verksamheter inom elnät, elhandel och -försäljning, fjärrvärme samt bredband.
Norrtälje Enrgi skapar värden både för företaget och många barn och ungdomar i kommunen genom att bland annat sponsra ett stort antal föreningar med en tydlig barn- och ungdomsinriktning. De visar även på vikten av närheten till sina kunder när de driver egna ungdomsprojekt som involverar samhällsengagemang.
Norrtälje Energi vill helt enkelt göra sina kunders vardag varmare och ljusare på många sätt och deras varumärkeslöfte är ”Med gemensam kraft gör vi skillnad för Roslagen”.

 

Är du intresserad och vill veta mer? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss! 

 

Kontakta mig

 

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.