IT Total in english

Aktuellt

Säkerhetsspaning - Cyber Security Awareness Month

Oktober månad är på ingång och vår cyberexpert Diego López delar med sig av sina bästa tips inför årets hetaste månad - Cyber Security Awareness Month!

Cyberkriminella och andra aktörer hittar ständigt nya metoder att utnyttja sårbara punkter. En av de vanligaste attackformerna är att angriparen riktar in sig på specifika anställda i en organisation för att uppnå sina mål. Vi har tidigare pratat om phishing attacker som är en av de vanligaste attack-metoderna bland cyberkriminella idag. Metoden går ut på att via mail, SMS, eller chatt-tjänster lura mottagaren att öppna ett dokument, besöka en webbplats eller ladda ner en fil. Målet är att infektera enheten med skadlig kod och/eller komma över höga behörigheter som ett första steg i ett mer omfattande angrepp.

Se vår säkerhetsspaning

 

IT-Total_Personal_Diego Lopez_Cyber SecurityDiego López Lead Solutions Architect/Business Development, IT-Total

 

Vad kan man göra för att skydda sig? 

En utbildad och medveten personalstyrka är en viktig komponent i ett effektivt säkerhetsarbete. De har då medvetenheten att kunna identifiera avvikelser och försök till påverkan.

Det krävs långsiktighet och ett systematiskt arbete för att uppnå en bra säkerhetskultur och ett effektivt säkerhetsarbete.

Med vår Cyber Security User Awareness Training kan ni utbilda er verksamhet och höja er kompetens inom cybersäkerhet. Detta ökar verksamhetens motståndskraft som alltmer blir en vital pusselbit för att undvika en cyberattack. 

 

 

Läs mer om Cyber Security User Awareness Training

"Utbildning är bästa försvar"

Hotaktörer kartlägger ofta verksamheter utifrån kunder, anställda, teknologi de nyttjar och sociala medier. Kontaktuppgifter till ledningsgrupper används ofta vid informationshämtningen. De poserar gärna som en pålitlig chef eller kollega.

 

 

 

För mer information kontakta: 

Diego López, Lead Solutions Architect/Business Development, IT-Total
Mail: diego.lopez@it-total.se  

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.