IT Total in english

Aktuellt

Säkerhet är en del av Mikaels DNA

Varje dag utsätts svenska myndigheter och organisationer för cyberattacker. Med dataexplosionen växer vikten av säkerhet. Antalet potentiella inträdespunkter blir fler i samma takt som företagen ökar antalet sensorer, appar, undersidor och automatiseringsprocesser. I takt med detta är det viktigt att stärka sin cyberresiliens och förstå hotbilden.  

Nu förstärker Mikael Fryksten IT-Totals satsning inom cybersäkerhet i rollen som Lead Cybersecurity Architect. 

- Vi är otroligt glada över att rekrytera Mikael som medarbetare och specialist inom IT- och cybersäkerhet. Mikael har cybersecurity i sitt DNA. Han är en driven och passionerad människa med förmåga att tänka utanför boxen och med ett genuint intresse för att hjälpa alla kunder. Nu ska vi tillsammans med stor inspiration fortsätta bygget av Sveriges bästa cybersäkerhetsteam, säger Magnus Gudéhn, CEO, IT-Total.  

 

Mikael Fryksten Medarbetarpresentation

Berätta om vad du har gjort tidigare?  

Jag har jobbat med IT och IT-säkerhet sedan mitten av 90-talet. Jag började min resa på Dr Solomon’s antivirus (någon som känner igen?) med teknisk support och virusanalys. Sedan jobbade jag med Public key infrastructure (PKI) lösningar hos Utimaco, för att sedan starta ett eget bolag, NSEC som jag drev i 18 år tills det blev uppköpt av Tieto. Min resa fortsatte då på TietoEVRY där jag var huvudarkitekt för den globala SOC:en och tog slutligen vid som Head of SOC med leveransansvar för TietoEVRYs nordiska kunder. Vad tror du att du kommer kunna bidra med hos IT-Total och vad ser du fram emot i din nya roll hos oss? 

Jag tror jag kan bidra med att bygga upp tjänsteinnehåll, processer inom SOC/CDC samt erfarenhet av att bygga upp och utveckla vår arkitektur för hotdetektion. Jag ser fram emot att just få bygga upp det vi redan har till nästa nivå och jobba nära kunder och kundteam. 

 

Vad var det som lockade dig att välja IT-Total som ny arbetsgivare? 

IT-Total känns som ett spännande bolag som har bra fokus mot sina kunder och vill satsa på kvalité och närhet till kunder, och är i en fas där man vill utveckla cyberdefense erbjudandet. 

 

 

Mikael håller nu på att bygga världens bästa team. Vill du vara med? 

Vi söker dig som är engagerad, gillar att ligga steget före angriparna och vill arbeta i frontlinjen med hot-analys för att säkra våra kunders data och IT-system. 

 

Läs mer

 

 

 

För mer information kontakta:

Fredrik Rosencrantz, Head of Managed Services, IT-Total
Tel: +46 70-782 20 00
Mail: fredrik.rosencrantz@it-total.se 

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.