IT Total in english

Aktuellt

IT-Total ingår partnerskap med Picus Security: Erbjuder intrång- och attacksimulering för att öka företagens cybersäkerhet

Cyberattacker och intrång är ett ständigt växande hot.

– Attackerna mot företag ökar och hotlandskapet är både komplext och föränderligt. Samtidigt agerar många svenska företag för sent, när de redan har utsatts för angrepp. En nyckel är att jobba proaktivt och förstå hur angriparen tänker, så att du ständigt kan mota bort nya potentiella hot, säger Sebastian Rosendahl.

Maximerar skydd mot cyberangrepp

I samarbete med Picus Security erbjuder nu IT-Total intrång- och attacksimulering för att hjälpa företag att skydda sig optimalt mot olika typer av cyberangrepp.

Picus Security, med huvudkontoret i San Francisco, är ett internationellt och världsledande företag inom BAS (breach- and attack-simulation).

BAS är en relativt ny teknologi som gör det möjligt för företag att utmana sina egna säkerhetskontroller med simulerade attacker och att identifiera säkerhetsbrister i realtid samt åtgärda dem snabbt. Att använda tekniken är än så länge ovanligt i Sverige.

Tusentals scenarier av cyberhot

Simuleringarna görs från angriparens perspektiv. Utifrån Picus så kallade hotbibliotek kontrolleras och utvärderas företagets säkerhetsfunktioner. Hotbiblioteket innehåller tusentals verkliga cyberhotscenarier – som skadlig kod, e-postattacker och mycket mera.

– Vi är både glada och stolta över att Picus valt IT-Total som samarbetspartner. Det stärker vårt helhetserbjudande: att leverera säker och hållbar IT-infrastruktur med högsta värde för våra kunder, säger Sebastian Rosendahl och fortsätter:

– Det unika med Picus är att simuleringarna görs kontinuerligt, så att företaget ständigt kan uppdatera cybersäkerheten så att det klarar nya hot. En annan styrka är att Picus fungerar för alla företag, oberoende av teknik och leverantör.

IT-Total sköter både simuleringar och åtgärder

IT-Total erbjuder Picus som produkt, men också som tjänst där IT-Total löpande sköter både simuleringarna och åtgärderna.

Företag kan också köpa en punktinsats där IT-Total genomför simuleringar under en viss tid och föreslår förbättringar.
– På så sätt erbjuder vi Picus inom IT-Totals samtliga leveransområden – produkt, konsult och managerande tjänster.

– Vårt syfte är att hjälpa våra kunder att snabbt åtgärda säkerhetsbrister, förbättra processer, öka teknikutnyttjandet och minimera risken för intrång, förklarar Sebastian Rosendahl.

”En nyckelpartner i Sverige”

Picus Securitys VP Worldwide Sales Ottavio Camponeschi:
– IT-Total är en nyckelpartner i Sverige. De delar vår filosofi att företag bör stärka sina team och maximera användningen av befintlig infrastruktur innan de gör fler cybersäkerhetstekniska investeringar. IT-Total-teamet har en imponerande uppsättning kompetens för att hjälpa kunder att förverkliga effektiva säkerhetsåtgärder.

Picus intrång- och attacksimulering är automatiserad, molnbaserad och enkel att genomföra. Den fungerar i såväl produktionsmiljöer som komplexa miljöer och påverkar inte företagets övriga verksamhet.


För mer information, kontakta:

Sebastian Rosendahl, Business Area Manager Cyber Security, IT-Total,
070-9685403, sebastian.rosendahl@it-total.se

 

Ottavio Camponeschi,  VP Worldwide Sales, Picus Security

ottavio.camponeschi@picussecurity.com

 

Om IT-Total

IT-Totals affärsidé är att leverera säker och hållbar IT-infrastruktur med högsta värde för sina kunder, oavsett om det är en lokal lösning, en hybridlösning, en molntjänst eller komplett IT-drift.

IT-Total hjälper dig även med lösningar och tjänster inom cybersäkerhet för att skydda dina affärskritiska system mot såväl interna som externa hot.

Hos IT-Total möter ni de vassaste konsulterna i branschen inom IT-infrastruktur och cybersäkerhet. Ni kan nyttja IT-Totals unika specialistkompetens som kompetensförstärkning, vid akuta problem och som samarbetspartner i förändringsprojekt.

För mer information besök: https://www.it-total.se

 

Om Picus Security

Som pionjär inom BAS (breach- and attacksimulation) har Picus utvecklat en ny helhetssyn på IT-säkerhet: Kontinuerlig säkerhetsvalidering.

Den unika Picus-plattformen är utformad för att kontinuerligt mäta effektiviteten för säkerhetsförsvar genom att ständigt använda nya cyberhotscenarier.

Picus, med huvudkontoret i San Francisco, är anlitat av många stora multinationella företag och myndigheter, och har fått utmärkelsen ”Cool Vendor” av Gartner 2019.

Picus har ett stort team med analytiker och datatekniker som bevakar omvärlden och dagligen uppdaterar plattformen med hotbildsdata så att attacksimuleringarna ständigt är aktuella.

För mer information besök: https://www.picussecurity.com/

 

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.