IT Total in english

Aktuellt

Peter 3D-printar skyddsvisir till vårdpersonal

Spridningen av COVID-19 påverkar oss alla och vi anser att det är viktigt att vi tar vårt ansvar. Därför vill vi dela med oss av vårt förhållningssätt och de åtgärder som vi vidtagit för att bidra till att minska spridningen av COVID-19 och säkerställa att den inte påverkar vår leveranskapacitet och kvalité.

peter 3d print 2020I nuläget är det flertalet människor inom vård och omsorg som saknar nödvändig skyddsutrustning på grund av det ökade trycket kopplat till COVID-19. När Peter Hedenstedt, 2nd Line Agent på IT-Total, fick reda att 3D-Verkstan tagit fram en ritning av skyddsvisir till 3D-printers så började han att tillverka skyddsvisir med hjälp av sin 3D-skrivare från sitt hem. För att kunna tillverka fler tog han i måndags med sig skrivaren till kontoret.

3D-verkstans framtagning av ritningarna till skyddsvisiret har skett i nära samarbete med olika organisationer och myndigheter. Visiren har testats och blivit godkända inom sjukvården på en global nivå.

- För mig kändes det självklart att hjälpa till och tack vare att jag kunde ta med mig min 3D-skrivare till kontoret så kan vi tillverka 12-15st skyddsvisir om dagen. Nästa steg är att vi kommer skicka paket med visiren till ett lokalt distributionscenter. Därefter kommer Landstinget fördela till de verksamheter som har behov. Allt sker enligt 3D-Verkstans riktlinjer, säger Peter Hedenstedt, 2nd Line Agent på IT-Total.

- Initiativ som dessa gör mig extra stolt både som arbetsgivare men även medmänniska. Ingen kan göra allt men tillsammans så kan vi göra skillnad. När jag fick höra om Peters projekt kändes det som en självklarhet att han kunde ta med sig sin skrivare till kontoret och skriva ut dem även under sin arbetsdag, säger Fredrik Franzén, VD på IT-Total.

 

Läs mer om 3D-Verkstan
Läs mer om 3D-Verkstans riktlinjer

Läs mer om vad vi bryr oss om

För mer information, kontakta:

Therese Falkbåge, Head of Marketing, IT-Total,
072-307 91 12, therese.falkbage@it-total.se

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.