IT Total in english

Aktuellt

Northmill först ut med Zero Trust-lösning för banker i Sverige

Northmill, i samarbete med IT-Total, är första banken i Nordeuropa som lyckats implementera en Zero Trust-lösning i form av FortiSASE.

– Det innebär ett rejält lyft för vår IT-säkerhet på användarsidan, säger Hikmet Ego, CIO på Northmill Bank.

Idag har många företag en hybridlösning där traditionellt kontorsarbete varvas med jobb på distans, vilket gör det mer komplext att få till ett säkert nätverk. En lösning på utmaningen är konceptet ”Zero Trust”, vilket innebär att ingen enhet, applikation eller användare får tillgång till en resurs eller ett nätverk, utan att verifiera sig manuellt. Nu har Northmill som första bank i Sverige, tack vare ett samarbete med IT-partnern IT-Total, lyckats implementera FortiSASE, en helt molnbaserad säkerhetslösning, baserad på Zero Trust.

Northmill_Entrance_IT-Total

 

- FortiSASE innebär ett rejält lyft för vår IT-säkerhet på användarsidan. Vi valde denna Zero trust-lösning eftersom vi gillade förslaget som IT-Total presenterade. När den är fullt implementerad kommer vi kunna hantera åtkomsten på ett smidigare och finfördelat sätt, men även med högre säkerhet, säger Hikmet Ego, CIO på Northmill Bank.

Northmill-Hikmet Ego_IT-Total

 

Molnbaserad plattform med integrerad säkerhet

FortiSASE är en molnbaserad plattform för cybersäkerhet som tillhandahålls av Fortinet. Secure Access Service Edge (SASE) integrerar säkerhet för nätverk, slutpunkter och applikationer i en och samma plattform. Lösningen ger företag och organisationer ett omfattande skydd mot både externa och interna cyberhot, samtidigt som administrationen av säkerhetsfunktionerna förenklas.

Murat Yigit 2

- Northmill är den första banken i Sverige och Nordeuropa som har implementerat den här lösningen, men många fler lär komma efter, säger Murat Yigit, Chief Strategy Officer och kundansvarig på IT-Total.

 

Zero Trust Network Access innebär att ingen enhet, applikation eller användare får tillgång till en resurs eller nätverk, utan att verifiera sig. Med andra ord är ingen trafik, enhet eller användare automatiskt betrodd, oavsett om den är intern eller extern. Genom strikt åtkomst till nätverksresurserna minskar risken för säkerhetsincidenter och dataintrång. Användarna kan därmed koppla upp sig mot nätverket var som helst i världen på ett säkert sätt förutsatt att inte interna säkerhetskrav sätter stopp.

 

Snabb och smidig utveckling och implementering

Utvecklingsarbetet genomfördes under tre månaders tid i ett samarbete mellan Northmills IT-avdelning, IT-Total och Fortinet. Projektet innebar en rad utmaningar gällande GDPR och säkerhetsfrågor, men även för lanseringen och testningen av tjänsterna. Genom att testa konceptet i en förstudie hittades en acceptabel nivå för säkerhet och tillgänglighet, som också säkerställde användarvänlighet och administration av tjänsten.

IT-Total_Personal_Andrej Smailagic_blogg

 

 

 

 

 

 

 

- Fortinet har en beprövad produkt och förstår arkitekturen. Vi bytte ut Northmills ekosystem – från brandväggar och wifi på kontoren, till att installera in nya brandväggar från Fortinet som kommunicerar med accesspunkterna. Även molntjänsterna litar på de nya brandväggarna från Fortinet, säger Andrej Smailagic, Business Operation Manager och projektledare för IT-Total.

Andrej Smailagic tror att Zero Trust kommer vara den lösning som alla företag använder sig av i framtiden.

- Det är nästa generationens Zero Trust-lösning som på sikt kommer ersätta VPN, avslutar han.

 

Läs mer:

Kundcase: Northmill

 

För mer information kontakta:

Murat Yigit, Chief Strategy Officer, IT-Total
Mail: murat.yigit@it-total.se

 

 

Vill du att vi kontaktar dig?

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.