IT Total in english

Aktuellt

Moa berättar om sin LIA på IT-Total

Moa läser sitt andra år på Sälj & Marknadshögskolan i Stockholm. Som en del av utbildningen till internationell säljare och marknadsförare ingår LIA, lärande i arbete, för att få praktisk erfarenhet. Moas roll hos IT-Total har varit Sales Development Representative.

 

Moa_Lia

 

Vad har du studerat? 

Jag har studerat sälj och marknadsföring på Sälj & Marknadshögskolan i Stockholm. Det är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning där en tredjedel av tiden är praktik.


Varför valde du att utföra din LIA på IT-Total? 

Från första mötet med IT-Total fick jag en mycket positiv bild av företaget och insåg att det var en plats där jag skulle trivas. Jag uppfattade att IT-Total bryr sig om sina medarbetare och att jag skulle få chansen att utveckla mina kunskaper inom sälj- och marknadsföring här. Detta, i kombination med mitt intresse för IT-branschen gjorde att jag utan att tveka valde att söka LIA på IT-Total. Jag ville göra min praktik på en plats där jag kunde växa både personligt och professionellt, och jag förstod att IT-Total hade potentialen att hjälpa mig uppnå detta. När jag sedan erbjöds en LIA-plats på IT-Total, var det ett självklart beslut för mig att tacka ja.

IT är en av de mest dynamiska och snabbt föränderliga branscherna i världen. Detta gör det till en intressant och kul bransch att få jobba inom och är dessutom en mycket framtidsäker bransch. Det finns även otroligt många möjligheter för karriärutveckling inom IT vilket ger en möjlighet att skapa en unik karriär som passar ens intressen och styrkor vilket var viktigt för mig när jag sökte.

Vad har du fått göra under din LIA hos oss?

Det är svårt att nämna allt eftersom jag har fått göra massor! För det första har jag fått lära mig om IT-Total som företag, våra värderingar, våra tjänster och hur olika processer inom sälj och marknadsföring fungerar i praktiken. Min handledare hade styrt upp min LIA väldigt bra redan från dag ett. Tack vare att jag fått jobba så pass varierat har jag lärt mig otroligt mycket. Min roll här på IT-Total har varit Sales Development Representative där jag fått göra allt från att skapa content för att driva in leads, kontakta inkomna leads och skapa en leadsplan till att delta på kundmöten med kända företag. Jag har även fått medverka i flera marknadsaktiviteter, däribland planera- och genomföra events och fått göra- och presentera helt egna projekt så som exempelvis en konkurrentanalys. Jag har alltid haft något att göra och utvecklats otroligt mycket under dessa veckor tack vare att LIAn var bra uppstyrd och gedigen coachning från kollegor.



Vad är det som gör IT-Total till en unik plats för en praktikant tycker du?

Här får man förstklassigt mentorskap från handledare och kollegor som är engagerade att hjälpa praktikanten att växa och utvecklas inom sitt område. Man får vara med på spännande projekt, träna på nya färdigheter och får feedback och vägledning längs vägen för att främja både personlig och professionell utveckling. Alla är villiga att hjälpa varandra för att gemensamt nå de uppsatta målen inom företaget. IT-Total har också en härlig företagskultur och teamkänsla på kontoret. Redan från första dagen kände jag mig välkommen här och det märktes tydligt att de verkligen är måna om sina medarbetare och att man som praktikant ska känna sig som en del av gänget. På IT-Total har du verkligen chansen att lära dig massor av värdefullt inför framtida karriär och du har möjlighet att påverka din LIA-period efter vad du själv känner att du vill fokusera mer på. Jag har inte haft en enda tråkig dag här på IT-Total och dagarna och veckorna har flugit förbi, vilket jag måste säga är ett väldigt bra betyg. Är man ute efter en LIA-plats att utvecklas på och med fantastiska kollegor är IT-Total en utmärkt arbetsplats att vara på.


Hur tror du att din LIA och det du lärt dig hos oss kan bidra till din karriär framöver? 

Allt jag har lärt mig hos IT-Total är jag säker på kommer vara till mycket nytta för min karriär framöver. Jag har fått möjlighet att tillämpa teoretiska kunskaper i en verklig arbetsmiljö i en mycket spännande bransch, vilket har gett mig värdefulla erfarenheter och insikter. Jag har förvärvat värdefulla kunskaper inom områden som försäljnings- och marknadsföringsstrategier, teamarbete och kundrelationer. Och dessutom har jag träffat många nya människor inom IT-branschen vilket är ett stort plus!


Vad gillar du att göra på fritiden?

Jag har alltid varit en sport-tjej, med en bakgrund inom friidrott och basket. Sedan jag la ner det har styrketräning vart min grej. Jag älskar att resa och har gjort många spännande resor i mitt liv. Umgås med familj och vänner och ta långa promenader med hunden är också något jag gärna gör på fritiden.

 

Några sista ord?

Jag är tacksam för den möjlighet jag fått att göra min LIA hos IT-Total. Det har varit en fantastisk inlärningsperiod där jag fått tillämpa mina teoretiska kunskaper och utvecklat nya färdigheter. Jag är också tacksam för det förtroende ni har gett mig genom att tilldela mig ansvarsfulla uppgifter och projekt under min LIA. Genom dessa utmaningar har jag fått möjlighet att växa och visa min förmåga på egen hand samtidigt som jag har fått stöd och feedback längs vägen. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas och tillämpa allt jag har lärt mig hos er i min framtida karriär. Tack så mycket!

 

Är du också intresserad av hur det är att arbeta på IT-Total? På vår karriärsida hittar du intervjuer med våra medarbetare samt våra lediga tjänster!

 

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.