24 jun 2020

IT-Total och Baffin Bay Networks inleder partnerskap

IT-Total är en svensk leverantör av säker och hållbar IT-infrastruktur som grundades 2011. De har en lång erfarenhet av att leverera högkvalitativa lösningar till sina kunder, alltid genomsyrade av ett gediget säkerhetstänk. Med säkerhetsprövade medarbetare och säkerhetsklassade datacenter och processer är de en given samarbetspartner för er med krav på det där lilla extra när det kommer till att skydda din IT. Nu inleder Baffin Bay Networks och IT-Total ett samarbete som ämnar att kunna erbjuda ett intelligent försvar mot avancerade Internetattacker till ännu fler.

Behovet av pålitliga cybersäkerhetstjänster växer i samma takt som marknaden i stort som spås värderas till närmare $400 miljarder år 2026. Under våren har en signifikant ökning i distansarbete kunnat observeras med anledning av pandemin. Med det följer även en sårbarhet mot riktade Internetattacker då stora företag ofta är helt beroende av en eller ett par anslutningspunkters tillgänglighet. Nu går Baffin Bay Networks och IT-Total ihop för att kunna erbjuda en ännu bättre leverans av intelligenta säkerhetstjänster.

 - Att köpa ett skydd mot cyberattacker har tendens att bli ungefär som att köpa en försäkring. Man betalar gladeligen, för det är tacksamt att ha när olyckan väl är framme. Så jobbar inte vi. Med vår tjänst kan du kan jobba proaktivt och själv styra hur och var skyddet ska fungera något som visat sig synnerligen användbart under våren då flera företag kunnat effektivisera sina digitala lösningar för distansarbete genom att helt blockera vissa geografiska områden,  säger Joakim Sundberg, VD och grundare av Baffin Bay Networks.

Sebastian Rosendahl är Business Area Manager Cyber Security på IT-Total och även han ser ett stort behov av säkerhetstjänster som är både flexibla, proaktiva och pålitliga. Han menar att samarbetet med Baffin Bay kommer tillgängliggöra ett starkt försvar på Internet för ännu fler företag och organisationer.

 - Jag tror vi möttes i passionen för att sätta säkerheten först. Hos IT-Total brukar vi säga att vi bryr oss om säkerhet. Jättemycket. Baffin Bay Networks är helt i linje med den filosofin och ett varmt välkommet tillskott i den portfölj av tjänster som vi erbjuder våra kunder. Tillsammans kan vi erbjuda en användarvänlig och flexibel tjänst som är enkel att komma igång med och som stoppar även de mest avancerade attacker på Internet, säger Sebastian Rosendahl, Business Area Manager Cyber Security på IT-Total.

Tillsammans kan Baffin Bay Networks och IT-Total gå i god för både gedigen, mångårig branscherfarenhet och högteknologiska, intelligenta tjänster. Partnerskapen har inletts under våren och har redan genererat gemensamma affärer.

- Vi är otroligt glada över att få samarbeta med en framåtlutad och kunnig partner som genuint tar säkerhet på allvar. Våra samarbetspartners är grunden i vår affärsmodell och jag är glad och stolt över att IT-total har gett oss förtroendet att inleda det här partnerskapet, avslutar Joakim Sundberg.

 

För mer information, kontakta:

Sebastian Rosendahl, Business Area Manager Cyber Security, IT-Total

+46 70 968 54 03

sebastian.rosendahl@it-total.se

 

Joakim Sundberg, CEO / Founder, Baffin Bay Networks

+46 70 519 45 48

jsundberg@baffinbaynetworks.com

 

Om Baffin Bay Networks

Baffin Bay Networks är en svensk utmanare inom cybersäkerhet. De är baserade i Stockholm och besitter mångårig expertis inom molnbaserade säkerhetslösningar. Med sin intelligenta cybersäkerhetsplattform strävar de mot att tillgängliggöra ett avancerat internetskydd för alla. Läs mer på baffinbaynetworks.com.