IT Total in english

Aktuellt

IT-Total går samman med konsultbolaget EnvokeIT – stärker sin position inom molntjänster och digital arbetsmiljö.

IT-Total levererar hållbar och säker IT-infrastruktur samt tjänster och lösningar inom cybersäkerhet. Nu vässar och kompletterar företaget sitt erbjudande genom att slås ihop med EnvokeIT, experter på molntjänster och den digitala arbetsplatsen.

– Ett plus ett blir tre genom sammanslagningen. Med konsulterna från EnvokeIT blir vi en stark partner i resan mot de hybridlösningar som så gott som alla företag eftersträvar, säger Christer Alm.

 

Maximerar nyttan av IT

EnvokeIT är en etablerad och ledande aktör på den svenska IT-marknaden med senior kompetens inom molntjänster. Företaget har arbetat långsiktigt med stora bolag från 1000 anställda och uppåt de senaste 15 åren.

– Sammanslagningen är i linje med den strategiska plan som gjordes i samband med att IT-Total tog in Segulah som majoritetsägare sommaren 2019, där tillväxt ska ske både organiskt och genom förvärv, säger Christer Alm.

IT-Total_EnvokeIT_Fusion_3Fr v: Robert Rangdag, Richard Egenäs, Mats Grewe och Christer Alm

Samlad IT-lösning som förenklar

Richard Egenäs är en av EnvokeIT:s tre grundare.
– Vi är stolta över att bli en del av IT-Total och ser sammanslagningen som en vinst för alla inblandade. Vårt fokus är den digitala arbetsplatsen: vi hjälper våra kunder att implementera nya molntjänster och arbetssätt. Tillsammans med IT-Total kan vi nu erbjuda kunderna en helhet där en säker IT-infrastruktur med allt från support och servicedesk till datacenter och cybersäkerhetstjänster ingår, säger Richard och fortsätter:

– Många företag har idag problem med en alltför splittrad och ineffektiv IT-lösning med en mängd olika leverantörer som inte samarbetar. Vi presenterar det motsatta: en samlad lösning som förenklar och ger ökad trygghet till kunderna.

 

Byter namn till IT-Total

EnvokeIT byter namn till IT-Total och de 20 anställda flyttar till IT-Totals lokaler i Stockholm där de får cirka 90 nya arbetskamrater.

– Både våra kompetensnivåer och företagskulturer överensstämmer, vilket är en viktig anledning till att vi går samman. Vi har båda högt i tak, korta beslutsvägar och kunden i fokus. Jag är övertygad om att sammanslagningen blir en fördel både för våra medarbetare och kunder, säger Richard Egenäs.

 

För mer information, kontakta:

Christer Alm, Tillförordnad VD, IT-Total

+46 76 787 23 10

christer.alm@it-total.se

 

Mats Grewe, VD, EnvokeIT

+46 76 881 01 63
mats.grewe@envokeit.com

 

Richard Egenäs, CTO, EnvokeIT

+ 46 76 881 01 62

richard.egenas@envokeit.com

 

Johan Möllerström, Director, Segulah Advisor AB

+ 46 72 543 79 11

mollerstrom@segulah.se

 

 

IT-Total är en svensk leverantör av säker och hållbar IT-infrastruktur som grundades 2011. IT-Total hjälper även kunder med lösningar och tjänster inom cybersäkerhet. Personalen är säkerhetsprövad och utgår från säkerhetsklassade lokaler och datahallar i Sverige.

 

EnvokeIT är ett svenskt ledande IT-konsultföretag med specialister inom molntjänster, digitalisering och utveckling. Företaget hjälper kunder med rätt strategi och teknikval för att maximera nyttan av IT i verksamheten. EnvokeIT grundades 2005.

 

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.