IT Total in english

Aktuellt

Hur smart är ditt hem?

Magnus Anhede, en expert på IT och Head of Managed Services på IT-Total, har tagit hemautomation till nästa nivå. I en nyligen publicerad intervju tillsammans med SweClockers delar han med sig av hur han kopplat upp allt från säkerhetssystem till bevattning och bergvärme på sitt landställe och hemma i stan.

Magnus har alltid haft ett stort intresse för teknik, något som började redan under hans tid som konsult inom Volvo-koncernen, där han arbetade med automatiserade truckar och robotar. Detta intresse har utvecklats till en passion för smarta hem, en värld där teknik inte bara underlättar vardagen utan även kan bidra till säkerhet och energibesparingar.

 

Magnus_Anhede_Sweclockers_uppkopplat-hem

 

I sitt smarta hem har Magnus skapat en rad olika automationer, bland annat en sekvens som aktiveras när en okänd bil svänger in på uppfarten. Lamporna tänds, musik börjar spelas och kamerorna skickar notiser om vad som händer. Men han poängterar att framgångsrik hemautomation börjar med en tydlig behovsanalys: Vad vill man uppnå och varför? Säkerhet, ekonomi och underhåll är de tre grundpelarna som Magnus rekommenderar att fokusera på.

En annan viktig aspekt Magnus lyfter fram är säkerheten. Att koppla upp sitt hem innebär att man öppnar upp för externa aktörer, vilket kräver noggrann planering och förståelse för hur data delas och skyddas. Han använder exempelvis ett separat nätverk för sin hemautomation för att minimera riskerna. Magnus varnar också för att låsa sig vid specifik teknik som snabbt kan bli omodern i den snabba teknikutvecklingen.

Med rätt planering kan ett smart hem bli både användarvänligt och flexibelt, något som Magnus anser vara nyckeln till att få hela familjen att använda systemen. Hans resa genom tekniken har inte bara handlat om att skapa en bekvämare vardag, utan också om att optimera energiförbrukning och säkerhet.

Läs hela artikeln med Magnus direkt hos Sweclockers, där han ger en djupgående insikt i sina lösningar och tips för att lyckas med hemautomation.

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.