IT Total in english

Aktuellt

Han tog klivet vidare till komplex lösningsförsäljning

IT-säkerhet är extremt viktigt och en fungerande IT-infrastruktur är A och O. Vi på IT-Total levererar med stort engagemang säkra och anpassade IT-lösningar oavsett om de är lokala, publika eller hybrida för att du som kund alltid ska känna dig säker. Vi har en gedigen driftkultur och många års erfarenhet av att leverera IT som tjänst. Vi älskar teknik, har en öppen kultur och vet att ett bra lagspel är förutsättningen för framgång. 

Nu förstärker vi vårt team ytterligare genom att välkomna Erik Blau som ny Key Account Manager. Erik har flera års erfarenhet inom både IT och försäljning och hans kompetens, engagemang och driv ser vi som en viktig del i IT-Totals fortsatta tillväxtresa. Vi hälsar Erik varmt välkommen till oss!  

Vi ställde några frågor till Erik för att lära känna honom på djupet.  

 

IT-Total_medarbetare_Erik-Blau_key-account-manager

 

Berätta om vad du har för bakgrund 

Jag är i botten utbildad civilekonom inom marketing och management och halkade in i IT-branschen på ett bananskal direkt efter examen. Jag arbetade under 12 år på ett annat IT-bolag beläget här i Solna där jag både agerade säljare, avancerade till försäljningschef för att avsluta min karriär där som KAM-säljare. 


Vad tror du att du kommer kunna bidra med hos IT-Total och vad ser du fram emot i din nya roll hos oss? 

Då jag ser mig som en positiv och utåtriktad person är mitt mål att vara med och skapa en härlig säljkultur i ett relativt nyformat säljteam. Då jag tidigare arbetat med smarta finansieringslösningar för kunder i IT-branschen är detta något jag håller på att implementera på IT-Total så att vi, nu och i framtiden, ska kunna erbjuda våra kunder kostnadseffektiva och fördelaktiga betalningslösningar för deras IT-produkter. 

Jag sökte till IT-Total då jag ville arbeta hos en arbetsgivare med landets bästa expertis inom cybersäkerhet, infrastruktur och development. Med det sagt är det inom dessa områden jag vill utveckla min tekniska kunskap.   


 
Berätta lite om dig själv, vad gör du när du inte jobbar? 

När jag inte jobbar går mycket tid åt till familjen! Jag har en dotter på 8 år och två tvillingpojkar på 6 år, så det är aldrig en lugn stund hemma för mig och min fru. När tid ändå finns mellan matlagning, hämtning, lämning, städning och läggning så åker alltid gitarren fram. Jag försöker spela minst 15 minuter per dag bara för att hålla i gång hjärnan. Jag gillar även att teckna och skulptera. Under årets varma månader går mycket tid åt till trädgården och huset på Ekerö. Vad är det bästa med ditt jobb? 

Det bästa med mitt jobb är dels att jag får träffa nya människor hos alla våra fantastiska kunder och partners, men även att vi tillsammans får chansen att utveckla förståelsen för deras och vår organisation och hur vi på bästa sätt kan hjälpa dem utveckla sin affär.    Vad var det som lockade dig till att välja IT-Total som ny arbetsgivare? 

Då jag tidigare jobbat på ett IT-bolag som fokuserat på mindre organisationer med redan färdigpaketerade lösningar kände jag att jag ville ta klivet till en mer komplex lösningsförsäljning. Detta visste jag var något som IT-Total arbetade mycket med vilket var anledningen till att jag hade dem på förstaplats över önskade framtida arbetsgivare.

 


Vilka är dina tre bästa tips för din yrkesroll?  

  1. Att inte skjuta upp problem utan att våga möta dem direkt. Det visar sig ofta att problemen inte är så stora som man först trodde så länge man tar tag i dem direkt. 
  2. Att vara ödmjuk. 
  3. Att våga fråga när man inte förstår. 

 

 

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på IT-Total? På vår karriärsida hittar du intervjuer med våra medarbetare samt våra lediga tjänster! 

 

 

För mer information kontakta: 

Magnus Gudéhn, CEO IT-Total
Mail: magnus.gudehn@it-total.se

 

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.