IT Total in english

Aktuellt

Från finansrådgivare och ordningsvakt till IT-Expert: En spännande karriärresa som slutligen landade hos IT-Total

Vi är glada att välkomna Tedros Kiflom till vårt team! Han börjar som Agent på vår Servicedesk Workplace-avdelning. Med sin förmåga att kommunicera tydligt och sin vilja att lära och utvecklas för att förstå de system och processer vi använder, är han redo att ge våra kunder det bästa stödet. Allt för att de ska få en IT-trygg digital arbetsplats. 

”Tedros kom väldigt snabbt in i både gemenskapen och arbetsuppgifterna. Med en positiv inställning och ett härligt driv så lyckades han komma igång på rekordtid och hantera både ärenden och kundsamtal inom endast en vecka från starten”, säger Magnus Anhede, Head of Managed Services, IT-Total.

På IT-Total strävar vi efter att vara branschens främsta arbetsgivare och erbjuder en arbetsmiljö som främjar glädje, motivation och personlig utveckling. Vi är stolta över att vara en innovativ arbetsgivare som satsar på våra medarbetares framtid och håller oss i framkant inom teknik och säkerhet. 

 

IT-TOtal_tedros-kiflom

 

Berätta lite om din bakgrund

Jag har i grunden en utbildning som rådgivare inom bank och finans och har arbetat som banktjänsteman. Efter det tog jag min förordnande licens hos polismyndigheten vilket ledde till ett arbete som ordningsvakt för Securitas AB. Efter ett par år som ordningsvakt valde jag att studera vidare. Jag läste då en Java programmeringskurs hos Academic Work och blev sedan anställd som IT-konsult. Och nu är jag här.

 

Vad tror du att du kommer kunna bidra med hos IT-Total och vad ser du fram emot i din nya roll hos oss? 

Jag har inte en traditionell bakgrund inom IT, men jag tror att mina kunskaper och erfarenheter gör mig väl lämpad för min nya roll på IT-Total. En av mina styrkor är min förmåga att kommunicera tydligt med människor från olika bakgrunder. Jag har tidigare arbetat i kundtjänstroller där jag har hanterat olika typer av kundfrågor och problem. Jag är lättlärd och har en stark vilja att utvecklas inom området. Och jag har en stark vilja till att lära mig mer för att få en större förståelse över de system och processer som används, så att jag kan ge det bästa stödet till våra kunder. 

 

Berätta lite om dig själv 

Jag har tre barn och mycket av min fritid spenderar jag med dem. Jag gillar att träna och laga mat. Just nu tränar jag mest på gym efter en lårsträckning men jag har planer på att komma igång igen med BJJ (Brasiliansk jui jitsu) tillsammans med mina barn. Det bästa jag vet är att grilla med släkten och ta en kall öl. 

 

Vad är det bästa med ditt jobb? 

Helt klart kollegorna! Alla är trevliga, har hög kompetens, delar med sig och hjälper till i alla lägen vilket gör att man aldrig känner sig ensam. 

 

Vad var det som lockade dig till att välja IT-Total som ny arbetsgivare? 

För ungefär ett år sedan var jag på en intervju hos IT-Total för ett konsultuppdrag via Academic Work. Redan då kände jag att det fanns en viss atmosfär som gjorde att jag kunde vara mig själv. Jag kände av det direkt när jag klev in i receptionen och det är inget jag har känt av på andra arbetsplatser. Det finns många utvecklingsmöjligheter vilket nämndes direkt samt att det finns klara och tydliga förväntningar på mig som anställd. Sedan dess har jag velat jobba på IT-Total. Nu när jag ett år senare fick frågan om jag fortfarande var intresserad av en anställning direkt hos IT-Total, svarade jag självklart ja! Och jag sa även att jag hade kunnat börja redan för ett år sedan. 

 

Vilka är dina bästa tips för att lyckas i din roll? 

Vara nyfiken, var inte rädd för att fråga och skynda långsamt. 

 

Hur är det att arbeta på IT-Total?

Ta del av hur några av våra kollegor från olika delar av vår verksamheten tycker att det är att jobba på IT-Total.

 

Är du intresserad av hur det är att arbeta på IT-Total? På vår karriärsida hittar du intervjuer med våra medarbetare
samt våra lediga tjänster! Du kan även kontakta vår rekryterare Kajsa som gärna berättar mer!

 

 

För mer information kontakta

Magnus Anhede, Head of Managed Services, IT-Total
Mail: magnus.anhede@it-total.se 

 

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.