IT Total in english

Aktuellt

Första hjälpen - både IRL och i den digitala världen

IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.


Nu förstärker vi vårt team ytterligare genom att välkomna Peter Lundgren som ny Infrastructure Consultant på IT-Total. Peter har en lång bakgrund inom IT och har ett flertal utbildningar och certifieringar inom området.

 

-    Vi är så glada över att ha Peter som en del av vårt team. Peter kom till oss via en spontanansökan, vilket inte är så vanligt nuförtiden då det mest är genom search eller tips som man kommer i kontakt med varandra. Det var något i Peters CV och personliga brev som fångade mitt intresse. Det var ett driv att alltid bli bättre att han verkar ta tag i varje chans att utbilda sig i stället för att bara låta tiden gå. Jag kände en nyfikenhet och ett driv, två förmågor jag gärna ser hos mina medarbetare, säger Niclas Appelgren, Head of Consulting Services, IT-Total. 
 
-    Att vara konsult är ett serviceyrke som ställer stora krav på bemötande. Om man på sin fritid volonterar i en samhällsviktig funktion som Röda Korset, ja då vet man att det är en person med servicekänsla.
Det känns otroligt kul att ha Peter ombord hos oss på IT-Total! Jag ser mycket fram emot att se honom utvecklas och uppnå sitt motto om att bli bättre än han var dagen innan, säger Niclas. 

Vi önskar Peter varmt välkommen till oss på IT-Total!

 

IT-Total_peter-lundgren_infrastructure-consultant

 

Peter, berätta lite om din bakgrund

Jag har en bakgrund inom generell IT, från gymnasieutbildning till mina jobb inom support och Service Desk samt nätverksteknik inom Cisco från min utbildning på Mälardalens Högskola i Västerås. Jag har tidigare jobbat en hel del inom IT-support och Service Desk, men även några tjänster mer inriktat på nätverk. Utöver det har jag haft möjligheten att bo och jobba ett och ett halvt år på Irland.Vad tror du att du kommer kunna bidra med hos IT-Total och vad ser du fram emot i din nya roll hos oss?

Jag tror att jag kommer att kunna bidra med min kunskap inom Cisco och några andra tillverkare inom nätverk samt att jag har lång erfarenhet av generell IT och kontakt med både leverantörer och användare.


Berätta lite om dig själv

På fritiden så spelar jag en hel del biljard, även på tävlingsnivå. Jag spelar lite bordsrollspel samt att jag är aktiv som Första Hjälpare inom Svenska Röda Korset och Första Hjälpen-gruppen här i Stockholm.


Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att jag kommer få möjligheten att ge kunderna en god service och att jag har möjligheten att få arbeta inom nätverksinfrastruktur med allt från konfiguration till implementation


Vad var det som lockade dig till att välja IT-Total som ny arbetsgivare?

Det som lockade mig med denna tjänst var möjligheterna till att få arbeta inom nätverksinfrastruktur samt möjligheterna till utveckling inom området. Dessutom känns IT-Total som en mycket bra arbetsgivare.


Vilka är dina bästa tips för att lyckas i din roll?  

Mina bästa tips för att lyckas i min roll är att vara lyhörd, nyfiken och en vilja att alltid bli bättre än jag var dagen innan.


Är du också intresserad av hur det är att arbeta på IT-Total? På vår karriärsida hittar du intervjuer med våra medarbetare samt våra lediga tjänster!

 

 

För mer information kontakta:

Niclas Appelgren, Head of Consulting Services, IT-Total
Mail: niclas.appelgren@it-total.se

 

 

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.