IT Total in english

IT-Total Blogg

Livet på en SOC

En SOC, eller Security Operations Center sover aldrig. 24/7, 365 dagar om året övervakas aktivitet i nätverk och system. SweClockers gjorde ett besök och intervjuade IT-Totals cyberarkitekt Odd Hellsaeus.

Odd Hellsaeus är senior cyberarkitekt på IT-Total och en av de mest seniora medarbetarna på vår SOC. Han har ofta ett hektiskt schema, men SweClockers fick möjlighet att låna honom en stund för en intervju.

I intervjun berättar Odd om hur arbetet ser ut på en SOC, vad han jobbar med och hur en typisk dag kan se ut. 

 

Läs hela intervjun med Odd här

 

Odd Hellsaeus_SOC-engineer_IT-total

 

Han berättar även om vilka kunskaper och utbildning man behöver ha för att jobba inom området. Just nu söker IT-Total fler personer till vår SOC. Vill du bli Odds kollega? Läs mer och sök till tjänsten som SOC Engineer här. 

 

I samarbete med:
pb-aruba-stacked_r_pos_rgb

 

IT-Total

Ett IT-tryggare Sverige IT-Total föddes ur idén av att vara det bästa företaget för kunder, partners och medarbetare. Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert.