IT Total in english

Lediga tjänster

Informationssäkerhetsspecialist

Är du redo att vara den avgörande kraften som säkerställer att företag och organisationer skyddar sina mest värdefulla tillgångar? Som informationssäkerhetskonsult är du experten som tar ledningen för att guida våra kunder genom den komplexa världen av informationssäkerhet. Från att identifiera risker och bedöma konsekvenser till att implementera standarder och leda förändringsprocesser. 
Mot ett IT-tryggare Sverige – ett företag i taget .

 

Om rollen

Som informationssäkerhetskonsult är ditt uppdrag att hjälpa våra kunder förstå vad informationssäkerhet är, varför det är viktigt och vilka konsekvenser det kan leda till om man inte förstår och följer de krav som ställs. Vilken mognadsgrad man har och vilka åtgärder som är mest prioriterade. Vad har man för hot, vilka risker skapar de och vad blir konsekvensen om dessa faller ut. 

Detta görs genom informationsinventering, informationsklassificering och riskanalyser för att komma fram till vilka skyddsåtgärder som behöver implementeras. Det fortsatta arbetet är att föreslå och driva förändringsprocesser samt säkerställa efterlevnad av standarder och regulatoriska krav.  

Du genomför workshops för att öka medvetenheten och kunskapen om informationssäkerhet. Du aktivt främjar ett systematiskt och kontinuerligt arbete med informationssäkerhet och ger rådgivning samt presentationer för ledningsgrupper angående relaterade frågor och initiativ. 

Du är ansvarig för implementering av standarder såsom ISO 27001 och för att säkerställa överensstämmelse med relevanta regelverk för att bibehålla en hög nivå av informationssäkerhet.  

 

Vad krävs för att lyckas i rollen?

Vi letar efter dig som har djup förståelse och stort intresse av informationssäkerhetsområdet och är en god kommunikatör och inspiratör i informationssäkerhetsrelaterade frågor. Du besitter teknisk förståelse och har förmåga att granska helheten och säkerheten i komplexa miljöer.  I möten med kollegor och externa parter agerar du konsultmässigt och kommunicerar på ett tydligt och professionellt sätt.  

Kvalifikationer: 
 • Omfattande kunskap inom informationssäkerhetsområdet
 • Erfarenhet av CISO-rollen
 • CISSP-certifierad
 • Erfarenhet av att arbeta med regelverk och standarder
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Erfarenhet av arbete med ISO 27001
 • Akademisk utbildning
 • Erfarenhet av informationsklassificering 

 

Varför kommer du att trivas på IT-Total

IT-Total föddes ur idén att vara det bästa företaget för medarbetare inom sin bransch, därför välkomnar vi dig till en arbetsplats som ger dig glädje, stimulans och möjlighet att växa inom det område du brinner för. Vi är en innovativ arbetsgivare som satsar på din framtid och jobbar i teknikens framkant med ett högt säkerhetstänk. 

Vår mission är att bidra till ett IT-tryggare Sverige genom att hjälpa svenska företag på vägen till framtidens trygga IT-lösningar. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert. 

Vi erbjuder:

 • Goda och trygga anställningsvillkor.
 • Frihet att styra din egen utveckling och ditt eget arbete, vi tror på Work life balance.
 • Hybrid arbetsplats.
 • Ha roligt på jobbet med allt från träning, resor till spelkvällar.
 • En himmelsk fredagsfrukost med kollegorna.
 • Ett välfyllt lager av frukt, nötter, gudomligt kaffe från en Kunglig Hovleverantör om så önskas.
 • Ett stenkast till både shopping på Mall of Scandinavia och natursköna Brunnsviken som är perfekt för löpning och lunchpromenader.
 • Kollegor i världsklass som bryr sig.
 • Bilspel, Pingisbord mm för att enkelt skapa ett break i vardagen.

 

Vill du läsa mer om hur det är att jobba på IT-Total?

Ta del av hur några av våra kollegor från olika delar av vår verksamheten tycker att det är att jobba på IT-Total.

Här kan du även läsa mer om våra värderingar.

 

Har du några frågor gällande tjänsten? 

Tveka då inte att höra av dig till ansvarig rekryterare:
Kajsa Jordansson, Talent Acquisition Manager, IT-Total
Mail: kajsa.jordansson@it-total.se  
Tel: 070 -729 19 82.

 

Ta del av senaste nytt inom IT-karriär och lediga tjänster på IT-Total

 

 

Kajsa Jordansson

Talent Acquisition Manager, IT-Total