IT Total in english

IT-Total Blogg

Hur är det att arbeta inom Tech-branschen?

Vi har sedan start fokuserat på att knyta de mest kompetenta personerna inom deras område till oss. Vi tror på att vara nytänkande, kundfokuserade och framtidsinriktade och att omge oss av kompetenta kollegor och lära av varandra. Att tillsammans ha modet att prova och viljan att ständigt förbättra. Isabelle Medina arbetar som projektledare och chef över vårt service management team på IT-Total och har arbetat inom branschen i 24 år. Vi ställde henne några frågor om hur det är att jobba i Tech-branschen och hur hon började på IT-Total. 

IT-Total_Personal_Isabelle Medina

 

- Hur länge har du arbetat inom IT-branschen?
Jag har jobbat i IT-branschen sedan 1997. Jag började på Cap Geminis helpdesk där vi hade som mål att lösa så många ärenden som möjligt i 1:a ledet.

- Vad har du för roll i dag?
Idag jobbar jag som projektledare och chef över vårt service management team. Teamet består av projektledare, Technical account managers och Service delivery managers. Vi har alla kundnära roller i teamet och min uppgift är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för min personal.

- Hur länge har du arbetat på IT-Total och hur har din karriär sett ut på IT-Total?
Jag började på Devinix för ganska precis 2 år sedan. Jag började som projektledare med ansvar för att bygga upp våra projektprocesser och sätta en bra struktur. För ungefär 2 månader sedan blev jag befordrad till att även ta en chefsroll vilket är otroligt roligt och utvecklande.

- Varför valde du att jobba på IT-Total?
En tidigare chef till mig lockade in mig på företaget och jag ångrar inte att jag tog chansen. Det har varit och är roligt och utvecklande, framförallt nu i och med sammanslagningen mellan IT-Total och Devinix. Många roliga utmaningar och kul att lära känna ännu fler kollegor.

- Hur kommer det sig att du började arbeta med IT och varför är IT en kul bransch att jobba inom?
Min mamma jobbade inom IT-branschen så jag visste tidigt att det var dit jag ville. Kan egentligen inte sätta fingret exakt på varför men jag har alltid gillat teknik och IT var helt enkelt en spännande bransch. IT-branschen förändras hela tiden i och med ny teknik som utvecklas och det är spännande att hänga med.

- Varför tror du det är få kvinnor i IT-branschen?
En del tror nog att de inte kommer trivas i en mansdominerad miljö och att det kan vara en viss jargong, vilket det tyvärr kan vara på vissa bolag. Tyvärr är det också många kvinnor som upplever att det blir diskriminerade p.g.a. sitt kön och att tillexempel deras idéer ignoreras på möten tills en man säger samma sak.

Det är bevisat att i organisationer med en stark majoritetsgrupp växer det ofta fram en kultur som stöttar och möter majoritetsgruppens behov. Detta gör det mycket svårt för människor som inte tillhör majoritetsgruppen att nå framgång. Vi måste bygga inkluderande arbetsplatser där det är välkommet med olika perspektiv istället för att tvinga folk till anpassning.

- Vad tror du skulle locka fler kvinnor till IT-branschen?
Jag tycker inte att det finns så många kända kvinnliga förebilder inom IT och då kan unga kvinnor ha svårt att hitta en ledare att identifiera sig med. Jag tror tyvärr också att man i många jobbannonser ställer väldigt höga krav och om en kvinna inte anser sig uppfylla alla krav så söker hon inte medan många män söker trots att de inte uppfyller alla krav. Då är det bättre att man enbart skriver med det allra viktigaste kraven för till syvende och sist så är det ju rätt person man ska hitta, inte enbart en person som har alla kvalifikationer på pappret.

IT-företag måste aktivt arbeta strukturellt för att attrahera fler kvinnor till branschen. Tydliga lönestrategier, skapa nätverks och mentorskapsprogram, visa tydligt vad man som kvinna kan bidra med så att kvinnor känner att deras kvalifikationer och personliga egenskaper spelar roll. Man måste identifiera vad kvinnor lockas av och vad de värdesätter. Det behöver nödvändigtvis inte vara samma saker som en man lockas av.

 

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på IT-Total? På vår karriärsida hittar du intervjuer med våra medarbetare samt våra lediga tjänster! 

Sanna Åhström

Sanna Åhström, Talent Acquistion Manager på IT-Total. Sannas drivkraft är att fortsätta förstärka IT-Total med fler kollegor i världsklass. I alla nya möten är det viktigt för henne att lyfta vår personalkultur, att IT-Total inte är som alla andra. Vi bryr oss. Jättemycket.