IT Total in english

IT-Total Blogg

Hive - Ny Ransomware Grupp

En ny ransomware grupp kallad Hive har uppmärksammats efter en lyckad attack mot företaget Altus Group.

Altus Group meddelade på sin hemsida att det skett en cybersäkerhetsincident den 13 juni. Enligt de själva fanns det inga tecken för någon påverkan men rapporterade denna vecka att det rör sig om ransomware.

Hive som ska ligga bakom attacken ska på sin darknetsida HiveLeaks publicerat ett inlägg om företaget. I inlägget står det att de har krypterat Altus Groups data och ger även ett bevis med exempel på den information som ska ha exfiltrerats.

Företaget bestämde sig nyligen för att samarbeta med angriparna och ska idag vara i gång med återställandet av påverkade system.

 

Källor

https://www.altusgroup.com/en-eu/company/press-releases/altus-group-reports-cybersecurity-incident

https://cybernews.com/news/new-ransomware-group-hive-leaks-altus-group-sample-files/

https://securityaffairs.co/wordpress/119418/cyber-crime/new-ransomware-group-hive-leaks-altus-group-sample-files.html

IT-Total Cyber Defense Center

IT-Total Cyber Defense Center övervakar det globala hotlandskapet och levererar hanterad hotdetektering 24/7/365. Vi skyddar organisationers affärskritiska tillgångar mot cyberattacker genom snabb respons, analyser och åtgärder. IT-Total Cyber Defense Center består av seniora analytiker som arbetar med omvärldsbevakning och manuella analyser. Vi använder även av ett flertal beprövade tekniska verktyg, både statiska och dynamiska.