IT-Total | Blogg | Säker IT

Vi förbereder oss för Windows 11, gör det du också!

Skriven av IT-Total | 2024-sep-25 07:14:42

Från och med oktober 2025 kommer Windows 10 inte längre få några kontinuerliga uppdateringar, i stället kommer det vara Windows 11 som gäller. Men vad innebär detta för era företag och användare?  

Jo, även om den fungerar kommer din dator inte längre vara skyddad i samma utsträckning. Denna nya utsatthet ökar risken för attacker och dataintrång, vilket i sin tur kan föra med sig stora kostnader.

Men räds inte! Här kommer några förebyggande åtgärder att ta till innan denna förändring träder i kraft.  

 

 

Dags för nya datorer? 

Det kan vara så att era nuvarande datorer inte uppfyller de tekniska kraven för Windows 11 och kan därför behöva ersättas. Analysera befintlig hårdvara och planera vid behov för inköp av nya, kompatibla datorer.  

Ps. tänk hållbart - säkerställ att era gamla datorer återanvänds eller återvinns så att de inte hamnar i en låda någonstans. 

Byt säkert och skydda er data 

Inför uppgraderingen till Windows 11 är det viktigt att säkerställa att alla de applikationer och system ni använder är kompatibla med det nya operativsystemet. Ni bör även utvärdera de nya säkerhetsfunktioner som Windows 11 erbjuder och planera för eventuella uppdateringar av relaterade säkerhetsfunktioner.

Se till att all er data är säkerhetskopierad innan uppgraderingen och skapa en tydlig plan för hur bytet ska genomföras med minimal påverkan på den dagliga verksamheten. Glöm inte att informera alla medarbetare om de stundande förändringarna och hur de kommer att påverka er organisation och arbetssätt.  

 

Är du osäker på vad som gäller för just er verksamhet? Kontakta oss så hjälper vi er att förbereda er!