15 Mar 2021

Sårbarheter i SonicWall

SonicWall har publicerat information gällande två sårbarheter i produkten Secure Mobile Access som påverkar SMA100 version 10.2.0.5 och tidigare.  

Sårbarheten med högre risk går under CVE-2021-20017 och har ett CVSS värde på 7.2 och kan leda till kodinjektion. Den andra går under CVE-2021-20018 och har en lägre risk med ett CVSS värde på 6.1. Denna kan leda till exportering utav produktens konfiguration till vald mailadress. För att en angripare ska kunna utnyttja dessa behöver denna vara autentiserad. 

 

Källa:

https://psirt.global.sonicwall.com/vuln-list

 IT-Total Cyber Defense Center

Skriven av IT-Total Cyber Defense Center

IT-Total Cyber Defense Center övervakar det globala hotlandskapet och levererar hanterad hotdetektering 24/7/365. Vi skyddar organisationers affärskritiska tillgångar mot cyberattacker genom snabb respons, analyser och åtgärder. IT-Total Cyber Defense Center består av seniora analytiker som arbetar med omvärldsbevakning och manuella analyser. Vi använder även av ett flertal beprövade tekniska verktyg, både statiska och dynamiska.

SAP Patchar Kritiska Sårbarheter

Totalt 19 sårbarheter täpptes till i SAPs senaste patch tuesday varav tre med klassningen Hot News (kritiska), fem high (hög risk) och 11 medium…

Microsofts månatliga säkerhetsuppdateringar

I denna månads Patch Tuesday åtgärdar Microsoft totalt 114 säkerhetsbrister varav 19 kritiska och 88 viktiga.

Tre sårbarheter åtgärdade i Cisco SD-WAN vManage

Cisco har publicerat uppdateringar som åtgärdar tre sårbarheter varav en kritisk i mjukvaran SD-WAN vManage. Dessa kan utnyttjas av angripare till att…

Prenumerera på Security Alert-bloggen: