IT Total in english

Aktuellt

Michael Nilsson ny VD för IT-Total

Michael Nilsson efterträder Fredrik Franzén, IT-Totals VD hösten 2018 till i våras, och tillträder sin nya tjänst senast vid årsskiftet.

Christer Alm, tillförordnad VD:
– Michael Nilsson har en profil som passar IT-Total perfekt i den tillväxtfas där vi befinner oss. Vi är redo att ta betydligt större uppdrag och en större helhet hos våra kunder.

 Michael Nilsson_IT-Total_CIO_web

Erfarenhet från såväl drift- som konsulttjänster
Michael Nilsson började som ingenjör och programmerare och gick sedan över till produktledning, marknad, försäljning och ledarskap på både små och stora IT-bolag. De senaste två åren har han varit egenföretagare och konsult.

– Jag har jobbat som ledare i ungefär 20 år och bland annat varit med om en tillväxtresa med ett mindre bolag, som var i IT-Totals storlek. Vi växte till 800 anställda och en omsättning på 1,5 miljard. Nu ser jag fram emot en liknande resa med IT-Total, säger han.

 

Unik nisch inom säkerhet

IT-Total har alla förutsättningar att bli en ledande IT-partner inom midsegmentet, menar Michael Nilsson.
– Företaget har redan en unik nisch i Sverige inom säkerhet, och kommer att fokusera allt mer på managerade tjänster och konsulttjänster.

 Han påpekar att företagets utveckling går i linje med kundernas behov:
– Allt fler företag köper IT som tjänst och väljer bort en egen IT-avdelning eftersom tekniken utvecklas så snabbt samtidigt som säkerheten blir allt viktigare. Här kommer vi in med en helhetslösning.

IT-Total har det senaste halvåret gått samman med både IT-företaget Devinix och konsultbolaget EnvokeIT och är nu cirka 140 medarbetare.
– Med dessa förvärv kommer vi att hitta en profil och kraft som passar våra kunder framåt. EnvokeIT är duktiga inom molntjänster och Devinix har en bra teknisk plattform som stärker vårt driftserbjudande.

 

Kundfokus – del av företagskulturen

Enligt Michael Nilsson har IT-Total också en styrka i sin kultur där ledstjärnan är att bry sig om och hjälpa kunderna.
– Att få en teknikorganisation kundfokuserad är vanligen den viktigaste och kanske svåraste uppgiften som VD. Hos IT-Total finns redan detta fokus, som jag vill värna om och utveckla i takt med att vi växer.

 

För mer information kontakta:

 Christer Alm, Tillförordnad VD, IT-Total
+ 46 76 787 23 10
christer.alm@it-total.se

 

Michael Nilsson, Tillträdande VD, IT-Total
+ 46 73 438 21 27
michael.nilsson@it-total.se

IT-Total