IT Total in english

Aktuellt

Microsoft MVP:n Christian Jernqvist Bergström börjar på IT-Total.

IT-Total stärker sin position ytterligare inom Microsoft genom att välkomna Christian Jernqvist Bergström. Christian har inte bara en utan två MVP utmärkelser! MVP (Microsoft Most Valuable Professional) delas ut av Microsoft till personer som passionerat och aktivt delar med sig av sin tekniska expertis och kunskap i forum, events och sociala medier. MVP utmärkelsen varar i ett år och delas ut för en persons Microsoft-relaterade aktivitet, bidrag och inflytande under föregående år.


5 juli presenterar Microsoft vilka MVP:s som blir förnyade eller inte och IT-Total kan med stolthet berätta att Christian idag fått sin andra MVP utmärkelse inom kategorin M365 Apps & Services!

 

IT-Total_Personal_MVP_Christian Jernqvist Bergström-1

 

Berätta om vad du har gjort tidigare?

“Jag har arbetat totalt närmare tio år för Region Stockholm och Region Uppsala. Historiskt så har jag varit specialist på Lotus Notes och Domino, både som klientexpert och systemadministratör och har många Domino-certifikat. När Region Stockholm påbörjade sin molnresa till Office 365 så valde jag att enbart fokusera på Microsofts tjänster och applikationer. Jag rekryterades till Region Uppsala och där tog mitt Teams-intresse fart på riktigt och jag utvecklades snabbt. Mycket tack vare eget engagemang och väldigt många timmar i Microsoft Tech Community, Microsoft Learn och Microsoft Docs. På SEB var jag Teams-expert, tillsammans med många kompetenta kollegor ska tilläggas, och jag hjälpte även andra enheter när jag hade möjlighet. Jag kommer närmast från Advania Knowledge Factory där jag agerade som en rådgivare och teknisk expert för att höja kunders säkerhet då de samarbetar med externa organisationer och använder Teams och Microsoft 365".

Vad tror du att du kommer kunna bidra med hos IT-Total och vad ser du fram emot i din nya roll hos oss?

“Det här låter kanske lite väl nördigt, men mitt Teams- och Microsoft 365-intresse är lite av en livsstil för mig. Jag gillar på riktigt att testa nya funktioner och följa med i det senaste. Jag hjälper ofta till i Tech Community på ledig tid och ber om uppdateringar av artiklar i Microsoft Docs när jag läser något som jag vet inte fungerar enligt en viss instruktion. Att sätta upp olika scenarier i mina test-tenants är helt enkelt kul. Jag kan långtifrån allt i den här världen, men jag förstår mycket och vet hur det mesta hänger ihop. Jag brukar säga att jag är "född i molnet" eftersom jag har minimal erfarenhet från on-premises. Jag tycker det är otroligt skoj att hjälpa andra med Teams-frågor och annat inom Microsoft 365, även om det förstnämnda är vad jag främst arbetat med. För att sammanfatta kan jag bidra med skratt, engagemang och tekniskt nörderi”.

Vad var det som lockade dig att välja IT-Total som ny arbetsgivare?


“Jag och IT-Total har haft kontakt med varandra ganska länge. Och våra första möten var verkligen bra. Men vid den tidpunkten så var det inte riktigt rätt tillfälle och vi skildes åt som goda vänner. Därefter har kontakten varit återkommande där vi har känt och klämt lite på varandra. Det som framför allt lockade mig är att människorna på IT-Total är fantastiskt trevliga, ödmjuka och genuina. Många företag har värdeord och motton som ska efterlevas, där IT-Total faktiskt följer sitt så kallade GEKKO. Det är rätt häftigt och ovanligt. När magkänslan sa IT-Total så fick det bli så och det ska bli superkul att lära känna alla nya kollegor, och kunder förstås!”.

 

 

Är du intresserad av att läsa mer om hur det är att arbeta på IT-Total? På vår karriärsida hittar du intervjuer med våra medarbetare samt våra lediga tjänster

 

 

För mer information kontakta:

David Eclund, Head of Consulting Services, IT-Total.
Tel: +46 70-291 32 23
Mail: david.eclundh@it-total.se

IT-Total

På IT-Total brinner vi för att hjälpa medelstora och stora företag med en säkrare digitaliseringsresa. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert. Alla anställda är säkerhetsprövade och finns i säkerhetsklassade lokaler och datahallar. Vi kan erbjuda svensk leverans.