IT Total in english

Aktuellt

Med ett lösningsorienterat ”mindset” och en lång erfarenhet av cybersäkerhet

Diego kommer att förstärka vår kunskap inom Cybersäkerhetsområdet och bidra med stor erfarenhet efter 15 år som verksam inom området. Det är fantastiskt roligt att få hälsa Diego välkommen till oss på IT-Total. Vi ser fram emot att få dela med oss av hans kunskap till våra kunder så att de kan hitta rätt väg framåt i Cyberdjungeln säger Fredrik Rosencrantz, Head of Managed Services, IT-Total. 

Här följer en intervju med Diego, där han berättar om sig själv och vad som lockade honom till att välja IT-Total som ny arbetsgivare.

Diego Lopez_IT-Total_Cyber Security

Vad var det som lockade dig att välja IT-Total som ny arbetsgivare? 

Mina senaste anställningar bottnade i stora internationella/globala bolag. Innan dess var jag på NSEC, som var ett 25 mannabolag som hade mer kultur och passion än alla stora bolag jag jobbat på tillsammans. Jag sökte återigen denna passion och det var precis detta som lockade mig till IT-Total. Från den lilla tiden jag har varit här på IT-Total så ser jag mer passion i väggarna på två veckor än jag mött i många föregående anställningar. Kompetensen och kunskapen som IT-Total besitter är fantastisk. Jag blev till och med förtrollad när jag tog min första kopp kaffe på IT-Total. Där någon tagit sig tiden att välja bönor och grovlek vid malning för att få en optimal kopp kaffe. PASSION står skrivet på hela bygget!! FANTASTISKT

Dessutom som en lite rolig grej. Jag har aldrig tagit så mycket handkräm på mina händer (av misstag) som jag gjort på IT-Total. Bieffekten: Lenare händer än en babyrumpa.

 

Vad har du gjort tidigare?  

Jag har en 15 åring bakgrund inom CyberSecurity och diverse roller.
Innan jag hamnade i IT träsket pluggade jag till Kemiingenjör och hade för avsikt att hamna i medicin, färg eller petro industrin. Inget av detta blev det då jag flyttade till Stockholm från Lund i Skåne för att slutföra studier men blev väldigt triggad av IT sektorn (haft ett stort intresse för datorer under uppväxten och programmerade lätt och byggde egen hårdvara som hobby).

 

Väl i Stockholm började jag på Dustin tidigt 2000-tal som IT säkerhetsspecialist. Blev senare rekryterad till ett litet IT säkerhetsföretag (NSEC AB). Där var jag direkt under VD kommersiellt ansvarig för våra lösningar/produkter och konsultuppdrag. Lyckades knäcka en av de största cybersäkerhetsaffärerna under företagets ca 17 år långa historia.

 

Blev sedan rekryterad av DELL inför deras lansering av SonicWALL som blev deras Nätverkssäkerhetssatsning i Sverige men blev åter rekryterad till NSEC AB som Vendor Manager/Business Development Manager/Head of Products och hann även vara med i ledningsgruppen innan vi blev uppköpta av Tieto som senare blev TietoEvry (TE). På Tieto hade jag rollen som Vendor Manager och ansvarade för våra leverantörer och distributörer men också kommersiellt ansvarig (Business Development Manager) för våra tjänster och produkter ut mot kund/kundteam. Hade också en roll internt för utbildning/evangelist både mot kund men även internt mot olika avdelningar på bolaget.

Blev senare rekryterad till Atea som Solutions Architect för att kort därefter återigen bli rekryterad av Fujitsu som CyberSecurity Evangelist och Solutions Architect.

Fujitsu blev min senaste anställning innan jag landade på IT-Total.

  

Vad kommer du kunna bidra med hos IT-Total och vad ser du fram emot i din nya roll hos oss? 

Tror att jag tar med en gedigen och lång erfarenhet från IT/Cybersäkerhetsindustrin. Många påtalar att jag för med mig god energi och kultur och att jag har ett lösningsorienterat ”mindset” med stor portion kunskap/erfarenhet och logiskt tänkande. Jag älskar att lösa problem och kavlar gärna upp ärmarna när det behövs. Från Kemiingenjörens matematik tog jag med mig att alla problem har mer än EN lösning.

  

Just nu ser vi ett behov av att utöka vår organisation – det innebär att det kanske finns möjlighet även för dig att jobba hos oss! 

Läs mer på våra lediga tjänster här!  

 

För mer information kontakta: 

Fredrik Rosencrantz, Head of Managed Services & Cyber Security, IT-Total
Tel: 070-782 20 00
Mail: fredrik.rosencrantz@it-total.se 

IT-Total