IT Total in english

Aktuellt

Magnus Gudéhn ny VD för IT-Total ”Nu skall vi dubbla”

IT-Total’s styrelse har utsett Magnus Gudéhn till ny VD. Hans fokus är tillväxt.
”IT-Total har en unik position. Nu skall vi fortsätta växa. Många nya kunder och en ännu mer modern leverans är receptet”, säger Magnus Gudéhn.

Magnus Gudéhn efterträder Michael Nilsson som VD för IT-Total. Magnus kommer från HiQ, ett av norra Europas ledande techkonsultbolag, som han varit med och byggt upp från bolagets start 1995. Efter de första åren som konsult har han haft ledande roller som bland annat konsultchef, affärsområdeschef och VD.

– HiQ jobbar med applikationsutveckling. Att ta steget till IT-Total och en annan sida av tech-branschen är väldigt spännande. Från HiQ tar jag med mig erfarenheter av att jobba med kundernas helhetsaffärer. Som IT-leverantör räcker det inte med att sälja produkter och tjänster av hög kvalitet. Du måste också ha en förståelse för kundens kärnverksamhet och vision och kunna vägleda dem: Hur ska de använda sin IT på bästa sätt?

Magnus Gudehn och Murat Yigit_IT-Total_web

Nytt team i toppen för IT-Total. Magnus Gudéhn är ny VD och har rekryterat Murat Yigit som ny CSO (Chief Strategy Officer).

 

Därför har IT-Total en unik position

IT-företaget IT-Total befinner sig på en tillväxtresa med fokus på att utveckla säkra managerade tjänster, kundrelationer och partnerskap. Efter samgåendet med Devinix och EnvokeIT under 2020 har företaget cirka 120 medarbetare.
– IT-Total har en unik position. Vi är fortfarande ett mindre bolag som kan vara personliga och bry oss om våra kunder på riktigt. Samtidigt har vi det stora bolagets bredd av kompetenser. Vi levererar svensk, säker digital infrastruktur där vi erbjuder både managerade tjänster, konsulter och produkter inom ett stekhett område. Det gör oss till en mycket intressant helhetsleverantör och långsiktig strategisk partner – inte minst för företag i SME-segmentet.

 

Dubbelt så stora

Magnus Gudéhns plan är att IT-Total ska fortsätta växa i högt tempo:
– Om två till tre år bör vi vara dubbelt så stora. Vår huvudmålgrupp för managerade tjänster är mellanstora svenska företag. Inom det området har vi vunnit 11 nya kunder senaste halvåret och tänker fortsätta på det spåret. Vi har även större kunder där vi säljer produkter och konsulter. Främst kommer vi att växa inom managerade tjänster och Secure Hybrid Cloud.

 

Med Secure Hybrid Cloud menar Magnus Gudéhn en hybrid molnmiljö som är optimal utifrån ett säkerhetsperspektiv och samtidigt smidig och användarvänlig, anpassad till kundens unika behov och mål.
– Vi ska hjälpa kunderna att manövrera i ett det otroligt komplexa tekniska landskap som en hybrid IT-infrastruktur innebär. Tanken är att våra kunder skall kunna röra sig fritt och säkert mellan publika och privata molnlösningar.

 

Ny CSO: Murat Yigit

I linje med sina mål har Magnus Gudéhn nu rekryterat en ny chefsstrateg, Murat Yigit. Murat har även han en bakgrund på HiQ, som rådgivare och managementkonsult, och kommer närmast från teknikkonsultbolaget Afry, där han var Head of Executive Advisory.
– Jag jobbade med strategiska utredningar och M&A rådgivning åt bolag med siktet inställt på digitalisering, berättar han.

 

Murat har teknisk bakgrund men har på senare år jobbat med strategisk rådgivning. På meritlistan finns företag i branscher som bank, finans, fastighet och media. Han har också varit VD och koncernchef på Taxi Stockholm.
– Jag har arbetat verksamhetsnära, och anser att man aldrig ska investera i teknik för teknikens egen skull: Tekniken ska vara ett medel för att nå kundens mål. Jag kommer att fokusera på hur IT-Total kan fortsätta vara relevanta för kunderna som en fullvärdig partner, och hur vi bäst kan vara en del av deras framgångsresa.

IT-Total

På IT-Total brinner vi för att hjälpa medelstora och stora företag med en säkrare digitaliseringsresa. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert. Alla anställda är säkerhetsprövade och finns i säkerhetsklassade lokaler och datahallar. Vi kan erbjuda svensk leverans.