IT Total in english

Aktuellt

IT-Total är Filminstitutets nya driftspartner

Svenska Filminstitutet jobbar med att stödja produktion, distribution och visning av värdefull film, att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet samt att representera den svenska filmen internationellt. I en upphandling med hård konkurrens har de valt IT-Total som ny driftspartner. Avtalet gäller i upp till sex år och omfattar bland annat serverdrift, nätverk och strategiskt arbete med digitalisering av verksamheten.

Upphandlingen lockade stort intresse från marknaden och i tre förhandlingssteg gallrades dessa ut till en vinnande leverantör. Förutom grundläggande krav på stabil och säker drift, låg fokus på hur lösningen var kopplad till Filminstitutets målbild för IT-drift samt en proaktiv samverkan mellan Filminstitutet och leverantör.


IT-Total är ny IT-partner och leverantör av IT-drifttjänster till Svenska Filminstitutet och ska som det leverera en modern och fullt managerad Private Cloud plattform. I tjänsteleveransen ingår förutom Private Cloud, säkerhetstjänster, nätverkstjänster och samverkan.

IT-Total_Kundcase_filmhusetexteriordag_fotomark-standley-1

– IT-Total svarade upp för samtliga krav som vi hade genom hela upphandlingsprocessen av IT-driftstjänster. Stor vikt lades på lösningen, Filminstitutets målbild för IT-drift samt proaktivt samarbete. IT-Total uppfyllde våra högt ställda krav på IT-drift och presenterade ett sammansvetsat kundteam med hög kompetens och tydliga ansvarsområden, något som vi ser som avgörande för en bra relation. Med IT-Total som partner kommer vi att stå väl rustade inför de stora digitaliseringsutmaningar som står framför oss. Vi ser fram emot kommande samarbete, säger Malin Cederfjärd, IT-chef på Svenska Filminstitutet.

– Det känns otroligt kul att Svenska Filminstitutet nu hälsas välkomna som en ny driftkund till oss på IT-Total. Vi är förstås väldigt glada över att vi vinner ytterligare kunder och marknadsandelar inom offentlig sektor. Under upphandlingen har vi lyckats visa att vi har ett erbjudande och arbetssätt som ger Filminstitutet rätt förutsättningar för sin fortsatta digitaliseringsprocess, säger Fredrik Rosencrantz, Head of Managed Services på IT-Total.

_______________________________________________________________________


Om Svenska filminstitutet
Svenska Filminstitutet är en stiftelse som grundades 1963 av staten och filmbranschens olika organisationer. Filminstitutet har ett helstatligt finansierat uppdrag att utföra regeringens filmpolitik.


Om IT-Total
På IT-Total brinner vi för att hjälpa medelstora och stora företag och organisationer med en säkrare digitaliseringsresa. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsult och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert

 

Läs om fler spännande case

Norrtälje Energi

Natur & Kultur

Fler Kundcase

 

IT-Total

På IT-Total brinner vi för att hjälpa medelstora och stora företag med en säkrare digitaliseringsresa. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert. Alla anställda är säkerhetsprövade och finns i säkerhetsklassade lokaler och datahallar. Vi kan erbjuda svensk leverans.