IT Total in english

Aktuellt

IT-branschen står aldrig stilla och det ska inte vi heller göra

På IT-Total jobbar några av Sveriges duktigaste inom nätverk, IT-säkerhet, IT-infrastruktur och Cybersäkerhet och vi älskar att dela med oss av våra kunskaper och diskutera olika lösningar på en avancerad nivå. Vi har kollegor i världsklass och en kultur som genomsyras av omtanke, glädje och personlig utveckling. Nu förstärker vi vårt team genom att välkomna Johnny Rademakers till vår avdelning Oprations & Advisory.  Johnny kommer med sin problemlösarförmåga, servicekänsla och sin nyfikenhet för teknik att förstärka vårt Linuxteam där han tar rollen som Linux Operations Technician. 

 

Johnny Rademakers medarbetarpresentation

 

”Johnny har en bred erfarenhet inom Outsourcing affären, då han har verkat inom flera områden såsom Backup, Linux, Windows och även nätverk. Johnnys absolut största styrka är drivet att lära sig nya saker och att interagera med våra kunder och att hitta nya affärsmöjligheter” säger Mikael Kjettselberg, Head of Operations (Windows/Linux) på IT-Total.

 

Johnny, berätta om vad du tidigare har gjort och hur du kommit dit du är idag.

”Min utbildning och tidigare arbetserfarenhet kommer från ”labbmiljö” där jag arbetat med olika kombinationer av hård-och mjukvara både inom nätverk-och servermiljö från en mängd olika tillverkare. Jag som person är väldigt nyfiken vilket gjorde att jag inte fastnade för ett specifikt ämne inom IT. 

2014 började jag arbeta på Servicedesk och gick sedan vidare till drifttekniker inom Microsofts plattformar. Jag drev fram standardiseringar och automatiseringar av arbetsflöden kring att förse kunder med nya säkerhetshärdade servrar.”


Låter spännande! Hur har din nyfikenhet tagit dig vidare? 

”Efter ett par år tog återigen min nyfikenhet över och detta ledde mig in till Linux plattformen. Nyfikenheten står centralt i mitt liv och det är även en sak jag försöker motivera mina kollegor med, att vara nyfiken och med hjälp av det hitta inspiration och viljan till att lära sig mer och utvecklas. Enligt mig leder det till att vi får ett större engagemang för allt arbete som utförs, vi lär oss, utvecklas, förbättras och kan på så vis leverera mer till våra kunder. IT-branschen står aldrig stilla och det ska inte vi heller göra. Den drivkraft man ska ha om man jobbar inom IT styrs enligt mig av nyfikenhet.”

 

Hur kommer det sig att du valde IT-Total som ny arbetsgivare? 

”Innan jag började på IT-Total arbetade jag hos några av de större spelarna i branschen. Men jag saknade snabbt den nära kontakten som IT-Total har med sina kunder. Det är en av de största faktorerna till att jag valde IT-Total som arbetsgivare. För mig är människorna omkring mig, både kunder och kollegor otroligt viktiga, inte bara för leveransen men även det dagliga arbetet”.


5 snabba med Johnny

Vad gör du helst en ledig dag?
”Styrkelyft på gym 6 dagar i veckan, tvättar dag 7. Vad menas med en ledig dag? 😊 Men de timmar jag har över lirar jag gärna Grand Strategy spel eller Dungeon crawlers.


Senaste filmen du såg?
Det var i augusti 2022, Topgun. Utöver det har jag mer fokus på SpaceX och utvecklingen av deras nya raket som kan följas över Youtube. TV-serier, filmer, Netflix och sådant har jag inte mycket koll på har och jag har fortfarande inte hunnit titta på Breaking Bad och Sons of Anarchy. Ligger många år efter.


Du jobbar ju med Linux, men om du måste välja mellan Windows och Linux? 
Mellan Windows och Linux väljer jag nu helt Linux och Macbook. Jag ogillar mobiler så för mig är Iphone och Android lika otrevligt. För några år sen hade jag nog svarat annorlunda.


Lagsport eller träna själv?
Lagsport, tränar väldigt mycket själv, MEN har ju en gymkompis som tränar med mig i styrkelyft och stöttar varandra. Då blir det ju lagsport.


Storstad eller småstad? 
Småstad med minst en tågstation. Så att man inte blir helt beroende av bil eller traktor för att kunna ta sig ut under vinterhalvåret. 

 

 

Är du nyfiken på hur det är att arbeta på IT-Total? På vår karriärsida hittar du intervjuer med våra medarbetare samt våra lediga tjänster! 

 

 

För mer information kontakta:

Mikael Kjettselberg, Head of Operations (Windows/Linux)
Mail: mikael.kjettselberg@it-total.se 
Tel: +46 73-546 18 00 

 

IT-Total

På IT-Total brinner vi för att hjälpa medelstora och stora företag med en säkrare digitaliseringsresa. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert. Alla anställda är säkerhetsprövade och finns i säkerhetsklassade lokaler och datahallar. Vi kan erbjuda svensk leverans.