IT Total in english

Aktuellt

Från att vara bra på hemmanätverk till nätverksexpert på IT-Total

Anders Katsaras-Lindh, seniorkonsult och nätverkstekniker på IT-Total har både lärt sig själv och utbildat sig för att komma dit han är idag. Det började med ett allmänt intresse för datorer och idag är han expert inom nät.

Att Anders började med just nät var en slump. Hans första steg in i servervärlden var Windows Server men ingen annan kunde nät så det blev han som fick ta det.


En vanlig dag på jobbet är väldigt varierande. Om du bara jobbar med servrar sitter du oftast på din kontorsplats men om ett stort kontorsnät ska sättas upp måste du finnas på plats. En del tid spenderas även i datahallarna.

 

IT-Total_Anders_Dator2

 

Vem kan bli nätverkstekniker?

”Om du har intresset och vill lära dig, utmana dig och själv sätta upp ditt eget nät så optimalt som möjligt har du ett bra mindset. Om inte intresset finns kommer du inte komma vidare. Det är viljan och nyfikenheten som är det viktigaste.


Grundkunskaperna som behövs har inte ändrats på länge. TCP/IP, subnät, masker, VLAN och OSI-modellen är fortfarande något en nätverkstekniker måste kunna. Där det händer mycket idag är inom autentisering för att komma in på nätverket överhuvudtaget. Det händer också mycket inom virtualisering av nät, men här är grunderna desamma” säger Anders.


Anders har arbetat i över 15 år med säkra nät och är en av de högst certifierade personerna i Sverige inom Aruba. Vill du läsa hela artikeln hittar du den här.

 

IT-Total_Anders_Diplom

IT-Total_Cert_Anders-Lindh_Aruba_HPE (1)IT-Total_Cert_Anders-Lindh_Aruba_HPE


Har du riktigt bra koll på hemmanätverk och är nyfiken på att ta steget från hobby till yrke? Vi på IT-Total söker säkerhetsmedvetna nätverkstekniker. Har du ett stort intresse för nätverk och säkerhet? Då kan du vara den person vi söker. Det viktiga är inte att ha ett flådigt CV, utan praktiska kunskaper och ett starkt driv. Här hittar du våra lediga tjänster.

 

 

IT-Total

På IT-Total brinner vi för att hjälpa medelstora och stora företag med en säkrare digitaliseringsresa. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert. Alla anställda är säkerhetsprövade och finns i säkerhetsklassade lokaler och datahallar. Vi kan erbjuda svensk leverans.