IT Total in english

Aktuellt

En uppskattad ledare med nominering till årets chef två år i rad förstärker IT-Total.

Vi välkomnar Kenneth Hedlund som kommer att arbeta som TAM/Project Manager på IT-Total. Kenneth har jobbat inom IT-branschen i över 20 år. Han har jobbat i flera olika roller såsom drifttekniker, konsult, IT-ansvarig, systemtekniker och IT-chef. Han kommer närmast från Vallentuna kommun.

”Kenneth är social, erfaren, strukturerad och sätter sig snabbt in i nya frågor, problem etc. Han jobbar bra i team och kommer vara en riktigt bra förstärkning för oss på Managed services och IT-Total. Han har kommit in i arbetet väldigt snabbt och jobbar redan med både projekt och med våra kunder. Kenneth är ett välkommet tillskott i våra kundteam samt på projektsidan”, säger Isabelle Medina, Head of Service Management på IT-Total.

 

IMG_5233

 

Berätta om vad du har gjort tidigare?

”Började min IT-bana för över 20 år sedan, som tekniker på ett företag som sålde Storage-System (SAN) samt backupsystem. De hade även IT-drift till ett flertal småföretag, som jag hanterade. Företaget blev uppköpt av Backupcentralen som sedermera blev uppköpt av ett internationellt företag som heter Sungard Availability Services. Min titel på Sungard var Disaster Recovery Engineer. Sungard Avalability Services arbetade med DR-tjänster samt drifttjänster åt kund. Jag arbetade med tre andra tekniker med driften av vår Onlinebackup tjänst. Jag var också tjänsteansvarig för en annan DR tjänst som erbjöd reservarbetsplatser till kunder, ifall dessa inte kommer åt sitt eget kontor. Jag var även ansvarig för Intern IT (Sverige), arbetade tillsammans med MIS som den globala Servicedesken hette.


För dryga 5 år sedan började jag på Vallentuna kommun, som driftansvarig systemtekniker. Jag ansvarade för drift av Vallentunas VMware miljö samt flera andra datacenter relaterade tjänster. Ansvarade även för backup samt övervakning av hela Vallentunas IT-miljö. Jag agerade även teamlead för systemtekniker teamet. Efter ett år slutade dåvarande IT-chef och jag blev tillfrågad att gå upp som tf IT-chef, efter ett år frågade dåvarande kommundirektör om jag kunde tänka mig att bli permanent IT-chef, vilket jag accepterade. Jag var en uppskattad ledare, både av mina medarbetare samt av min ledning. Jag fick topp-betyg i medarbetarenkäterna samt var nominerad till årets chef, två år i rad. Jag lämnade Vallentuna eftersom jag ville arbeta mer med teknikfrågor igen, mindre med personal och budgetfrågor”.


Vad tror du att du kommer kunna bidra med hos IT-Total och vad ser du fram emot i din nya roll hos oss?

”Eftersom jag har arbetat med det mesta inom IT har jag fått en väldigt bred, teknisk bakgrund. Jag har utarbetat ett metodiskt sätt att bena i utmaningar. Detta lämpar sig, när man skall se och förstå de tekniska utmaningarna vi och kunder ställs inför. Jag har också en god förmåga i att lyssna och förstå andra människor, jag gillar helt enkel att hjälpa andra med att lösa deras problem. Jag ser fram emot att få träffa många människor och kunder, att lyssna och förstå vad de behöver hjälp med. Jag ser fram emot att få ”komma ut” från kontoret igen. Min senaste tjänst var väldig lokal i kommunen med möten inom avdelningen på kommunen. Längtar att få resa, vare sig det är kort eller långt”.


Vad var det som lockade dig att välja IT-Total som ny arbetsgivare?

”Jag arbetade tidigare med en av era anställda, vi blev goda vänner och umgicks även privat. Han började arbeta hos er några år innan jag gick till Vallentuna kommun. Han har beskrivit IT-Total som en inspirerande arbetsplats, där man sätter kunden i fokus. Med en trevlig kultur där man hjälper varandra att nå de gemensamma målen. Jag har länge varit nyfiken på IT-Total, det verkar vara en rolig arbetsplats att vara på. När Mathias sedan tipsade mig att ni hade lediga tjänster var det inget snack, där vill jag arbeta med”.

 

Är du intresserad av att läsa mer om hur det är att arbeta på IT-Total? På vår karriärsida hittar du intervjuer med våra medarbetare samt våra lediga tjänster

 

För mer information kontakta:

Isabelle Medina, Head of Service Management på IT-Total.
Tel: +46 73-320 12 91
Mail: isabelle.medina@it-total.se

 

IT-Total

På IT-Total brinner vi för att hjälpa medelstora och stora företag med en säkrare digitaliseringsresa. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert. Alla anställda är säkerhetsprövade och finns i säkerhetsklassade lokaler och datahallar. Vi kan erbjuda svensk leverans.