IT Total in english

Aktuellt

Emma Eklund berättar om sin LIA-tid på IT-Total

Emma läser sitt första år på Sälj och marknadshögskolan i Stockholm. Som en del av utbildningen ska eleverna utföra LIA, lärande i arbete, och Emma sökte sig till IT-Totals marknadsavdelning. Den 29 mars påbörjade hon sitt arbete hos oss och under dessa veckor har hon fått fördjupa sig inom flera områden men också lärt sig våra processer och företagskultur på IT-Total. 

- Jag studerar till Digital marknadsförare på Sälj och marknadshögskolan. Det är en tvåårig yrkesutbildning där teori varvas med praktik. Under första året har vi en LIA-period på elva veckor och när det var dags att söka LIA kände jag att jag inte riktigt visste vad eller inom vilket område jag vill jobba. Mitt mål var då att söka mig till ett företag där marknadsavdelningen arbetar varierat och inom flera områden, berättar Emma. 

 

Fredrik Louise Emma Therese hall ballonger JPEG

 

Vad fick dig att söka din LIA på IT-Total?

- Efter ett möte med Therese Falkbåge, Head of Marketing på IT-Total, där hon berättade om hur IT-Total arbetar kände jag direkt att det var ett företag jag ville söka mig till. Här skulle jag få vara med i det dagliga arbetet på marknadsavdelningen vilket skulle innebära ett varierat arbete där jag får chansen att arbeta inom flera områden, vilket var precis det jag sökte.

Vad har du fått lära dig under din LIA hos oss?

- Jag har nog aldrig tidigare lärt mig så mycket som jag har gjort under dessa veckor! Jag började med att lära mig allt om företaget, vad IT-Total gör, vilka erbjudanden de har och hur marknadsavdelningen arbetar. Men det viktigaste jag tar med mig efter min tid på IT-Total är hur viktigt det är med ett fungerande team. Jag hade aldrig utvecklats och kommit så långt som jag har gjort utan stöttning, coachning och utbildningen jag har fått av Therese och Louise. Sedan dag ett har båda två sett och behandlat mig som en i teamet och de har utmanat mig och alltid stått vid min sida. Jag är så tacksam över att ha fått ingå i deras team under dessa veckor!

Eftersom jag har fått arbeta så brett och varierat inom flera olika områden och med olika uppgifter har jag fått testa på lite av varje. Det har gett mig chansen att upptäcka vad jag är bra på men även det jag är sämre på. Inför min framtida karriär som Digital marknadsförare vet jag nu vad som passar mig som person bäst och vilka områden jag brinner för. 

Hos IT-Total har jag utmanats och verkligen fått testa på hur det är ”på riktigt”. Jag har arbetat med riktiga case och bloggar som publiceras, det är inga fiktiva case och uppgifter för att fördriva tiden utan jag har fått arbeta med det som företaget på riktigt gör. IT-Total har alltid varit öppna med vad som ska göras och jag har varit delaktig och fått ta del av allt arbete. Det som gör IT-Total unikt är hur bra medarbetarna behandlas och den härliga teamkänslan som finns på kontoret, trots arbete hemifrån. 

Vilket är ditt drömjobb Emma?

- Oj, svår fråga. Min dröm är att hamna på en arbetsplats med bra kollegor, högt i tak och där jag får chansen att utvecklas och utmanas. Jag vill ha en trygg arbetsgivare som står bakom mig och ser till att alla anställda har det bra och trivs oavsett roll och erfarenheter. Och där har IT-Total satt ribban högt. 

 

Berätta något vi inte vet om dig? 

- Jag har under större delen av min uppväxt spelat fotboll och kommer från en fotbollstokig familj. Idag har jag två barn som båda springer omkring och spelar fotboll majoriteten av deras vakna tid. Jag har även en kusin som spelar i Serie A och just nu i svenska landslaget vilket innebär att vi under denna sommar kommer sitta bänkade framför Tv:n och följa fotbolls EM. 

 

IT-Total