IT Total in english

Aktuellt

Christian Wallins praktik ledde till anställning på IT-Total

Christian har gått sitt sista år på programmet som IT-Säkerhetstekniker på Newtons Yrkeshögskola i Stockholm. Som en del av utbildningen fick eleverna utföra LIA, lärande i arbete, och Christian sökte sig därför till Cybersäkerhetsavdelningen på IT-Total. Efter sin LIA blev Christian erbjuden en fast anställning på företaget.

Christians LIA var uppdelad i två perioder under tredje och fjärde terminen på utbildningen. Under den första perioden fick han en inblick i det praktiska arbetet på IT-Totals Cybersäkerhetsavdelning. Eftersom första perioden blev lyckad erbjöds Christian även att göra sin andra LIA-period på IT-Total. Under den andra perioden fick han ansvar att kunna arbeta mer självständigt med både incident- och ärendehantering. Efter en otrolig insats och ett målinriktat fokus fick Christian ett erbjudande om fast anställning som Cybersäkerhetsanalytiker på IT-Total. Vi ställde honom några frågor om hur det varit att göra sin LIA på IT-Total:

 

Vad har du studerat?

Jag läste programmet IT-Säkerhetstekniker på Newton i Stockholm. Newton är en yrkeshögskola som erbjuder utbildningar anpassade efter vad som efterfrågas i arbetslivet.

 

Vad drog dig till en praktikplats på IT-Total?
Framförallt att jag är väldigt intresserad av cybersäkerhet. Jag blev rekommenderad att söka till IT-Total av en bekant som kände till företaget och att dom har ett stort fokus på säkerhet. Efter en första träff med min handledare på IT-Total kände jag att detta var helt rätt företag för mig. Jag fick en känsla av att företaget verkligen bryr sig om min utveckling, de erbjöd mig att få lära mig arbetet i en verklig miljö och vidareutveckla mina kunskaper.


Vad har du fått lära dig under din LIA hos oss?
Jag har fått lära mig allt möjligt. Bland annat omvärldsbevakning, behovsanalys av patchning, regelförändringar i säkerhetsprodukter samt informationsspridning. Jag har också fått lära mig hantering av incidenter och andra typer av ärenden. Under min sista LIA period har jag fått gå igenom dokumentering och lärt mig hur processen går till vid implementation av säkerhetslösningar.

 

"Jag fick en känsla av att företaget verkligen bryr sig om min utveckling"

 

IMG_3970

 


Hur tror du att den här praktikplatsen kan hjälpa din karriär framöver?
Jag har fått en bredare förståelse för yrkesrollen och branschen samt skapat kontakter med duktiga och erfarna kollegor på IT-Total. 


Vad är det som gör IT-Total till en unik plats för praktikant?
Att arbeta på en avdelning med väldigt duktiga handledare som har lärt mig väldigt mycket utöver det jag har fått med mig från min utbildning.


Vilket är ditt drömjobb?
Utan tvekan att fortsätta att arbeta med Cybersäkerhet på IT-Total och få följa med på deras tillväxtresa framgent. 😉

 

Berätta något vi inte vet om dig! (vad som helst)
För 4 år sedan ville jag lära mig att göra den bästa pizzan som finns att göra själv. Det blev många experiment med mjölsorter, tomater och olika jäs- och baktekniker. När pizzan började bli riktigt bra beställde jag en portabel vedugn och jag tycker nu att jag är bäst på att elda pizza. När jag inte snurrar pizzor så umgås jag med min konstant växande familj. Fjärde barnet kom i maj i år vilket förvånar många då jag har två år kvar till 30. 

 

Rollen som Trainee på IT-Total

Som Trainee på IT-Total erbjuds du möjlighet att utvecklas professionellt, bygga upp din karriär samtidigt som du har roligt tillsammans med andra deltagare och kollegor. Under Trainee-perioden lär du känna IT-Totals verksamhet och får en gedigen introduktion inom det verksamhetsområde som just du brinner för. 

 

Läs gärna mer om rollen som Trainee på IT-Total:

Börja din karriär som Trainee

 

IT-Total