IT Total in english

Aktuellt

Birna fick jobb inom cybersäkerhet direkt efter LIA

Vi hälsar Birna Häggmark varmt välkommen till IT-Total. I oktober 2021 påbörjade Birna sin resa på cybersäkerhetsavdelningen hos IT-Total. Som en del av hennes utbildning till IT-säkerhetsspecialist ingick LIA. Efter sin LIA blev hon erbjuden jobb på IT-Total. Här följer en intervju med Birna där hon berättar om sig själv och vad som lockade henne till att välja IT-Total som ny arbetsgivare efter avslutade studier.

 

Börja din karriär som Trainee 

Har du som vi en stark passion för hur tekniken ska användas till att lösa problem och utmaningar? Läs mer om rollen som Trainee på IT-Total och ta chansen att utvecklas på ett IT-företag i framkant. 

Läs mer

 

Vad har du studerat? 

IT-säkerhetsspecialist på Stockholms Internationella Handelsskola. 

 

Varför valde du att utföra din LIA på IT-Total? 

Jag tror på att leverera något du bryr dig jättemycket om och att göra det fullt ut, vilket stämmer överens med IT-Totals vision. Alla samtal jag hade med personer från bolaget innan jag påbörjade LIA:n gav mig också en väldigt god bild av företaget. Sedan kändes även storleken på IT-Total lagom och rätt för mig.

 

Vad har du fått lära dig under din LIA hos oss? 

Under våren har det varit mycket fokus på security assessments, incidenthantering och user awareness. Hösten bjöd på tekniska utmaningar och de fortlöper även nu. Det går ingen nöd på mig när det kommer till sysselsättning, om vi säger så. 

 

Birna Häggmark_itjobb_IT-Total_Cybersäkerhet_Cyber Security (1)

 

Hur tror du att din LIA och det du lärt dig hos oss kan bidra till din karriär framöver? 

Eftersom jag fick möjligheten att stanna kvar hos IT-Total får jag bygga vidare på den erfarenhet och kunskap jag samlat på mig här. Att jag även får möta och bygga relationer med branschkollegor är definitivt en vinst det med. 

 

Vad är det som gör IT-Total till en unik plats för en praktikant tycker du? 

Den gemensamma viljan att lära ut och förmågan att lägga fram utmaningar som tvingar ut en från sin trygghetszon. Utöver det finns det en väldigt härlig anda på bolaget, som är svår att sätta fingret på. 

 

Vad kommer du kunna bidra med hos IT-Total och vad ser du fram emot i din nya roll hos oss?  

I mitt yrkesliv har jag alltid sökt mig till mötet med människor, då det är där förändring och utveckling sker. Som Cyber Security Consultant kommer mitt fokus ligga på mötet med kund och att hitta lösningar till deras önskemål. Jag ser fram emot att utbilda och verka för en bredare medvetenhet inom cybersäkerhet.  

 

Vad tycker du om att göra på fritiden? 

Styrketräna, spela Dungeons and Dragons, gå långpromenader på Djurgården och sjunga i kör. Om jag får en ledig stund över läser jag gärna en bok eller utforskar Stockholms restaurangliv säger Birna Häggmark, Cyber Security Consultant på IT-Total.  

 

Vill du läsa mer om Birna och hur hon bytte scenkläderna mot cybersäkerhet på IT-Total?

Läs mer om Birna

 

 

IT-Total

På IT-Total brinner vi för att hjälpa medelstora och stora företag med en säkrare digitaliseringsresa. Vi gör det genom att leverera Managerade Tjänster, Konsulting och Produkter inom IT-infrastruktur från Secure Hybrid Cloud till fysiska brandväggar. Tryggt, personligt och Cybersäkert. Alla anställda är säkerhetsprövade och finns i säkerhetsklassade lokaler och datahallar. Vi kan erbjuda svensk leverans.