IT Total in english

Aktuellt

Birna bytte scenkläderna mot cybersäkerhet på IT-Total

I oktober 2021 påbörjade Birna sin resa hos cybersäkerhetsavdelningen på IT-Total. Som en del av hennes utbildning till IT-säkerhetsspecialist ingick LIA, lärande i arbete, för att få praktisk erfarenhet. Efter en företagspresentation från IT-Total bestämde sig Birna för att det var dit hon skulle. Nu berättar hon om hur hösten varit och vad som väntar till våren.  

Börja din karriär som Trainee

Har du som vi en stark passion för hur tekniken ska användas till att lösa problem och utmaningar? Läs mer om rollen som Trainee på IT-Total och ta chansen att utvecklas på ett IT-företag i framkant.

Läs mer

 

Vad har du studerat? 

IT-säkerhetsspecialist på yrkeshögskolan Stockholms Internationella Handelsskola. Det är en tvåårig utbildning där LIA:n är i fokus för att få relevant erfarenhet på plats. Innan det studerade jag både scenkonst och musikal, så det blev en tvärvändning ämnesmässigt. 

 

Vad drog dig till en praktikplats på IT-Total? 

Sanna Åhström gjorde en strålande presentation av företaget för min klass när vi sökte LIA och lyfte verkligen fram IT-Totals vision och ledord på ett sätt som fångade mig. Klart jag ville vara här! Efter en intervju med min handledare Magnus Järnhandske var jag bara ännu mer säker. Det kändes som att de tog säkerhet på allvar och samtidigt brydde sig. 

 

Vad har du fått lära dig hittills under din LIA hos oss? 

Oj, massor. Processen av incident response, marknadsföring inom cybersäkerhet, malware analysis, omvärldsbevakning, dokumentation, listan växer för varje dag. Detta år väntar nya utmaningar som ni får ta del av i nästa blogg som kommer ut i slutet av min LIA-period. 

 

IMG_4896-1

 

Hur tror du att den här praktikplatsen kan hjälpa din karriär framöver? 

Förutom ett utökat kontaktnät med kompetenta branschkollegor, tycker jag att jag utmanas och får både nischad kunskap men också helhetsperspektiv av cybersäkerhetsarbete. IT-Total har varit en tacksam miljö att ta sina första steg ut i cybersäkerhetsbranschen. 

 

Vad är det som gör IT-Total till en unik plats för praktikant? 

Alla bryr sig och deltar i min utveckling. Jag uppmuntras till att hitta egna lösningar för problem och våga pröva något jag inte gjort tidigare, samtidigt som jag är trygg i att jag självklart kan fråga om det behövs. Det kan kännas lite svindlande att komma som student till en helt ny plats där du inte känner någon, men jag har verkligen blivit varmt välkomnad. “It takes a village to raise a child” säger de ju och så är det väl någonstans med en LIA också, haha. Kollegor engagerar sig i min resa, vilket är superkul.  

 

Vilket är ditt drömjobb? 

Något där jag kan kombinera problemlösning och människor samtidigt som jag verkar inom cybersäkerhet. Spanat på arkitektrollen, det verkar utmanande och intressant.  

 

Berätta något vi inte vet om dig! (vad som helst) 

Assisterat en av skådisarna ur Harry Potter när han köpte skor på Axel Arigato här i stan. Vem av dem det är låter jag vara osagt, men han hittade dojorna han ville ha i alla fall.  

 

Missade du vårt blogginlägg om Christian Wallins praktik som ledde till anställning på IT-Total? Läs mer:

Praktik ledde till anställning på IT-Total

IT-Total